Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Chiron" <e...@o...eu>
Newsgroups: pl.sci.psychologia
Subject: Re: Czy Was (qwa) poje...chało - ZA PRZEPROSZENIEM
Date: Mon, 28 Dec 2009 00:13:28 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 50
Message-ID: <hh8pmo$2rn$1@news.onet.pl>
References: <9...@s...googlegroups.com>
<6...@n...googlegroups.com>
<hh4lvp$gu2$1@inews.gazeta.pl> <hh4p45$el8$1@news.onet.pl>
<hh8gmn$a7b$4@news.onet.pl> <hh8hvn$f9a$1@news.onet.pl>
<hh8j6c$i36$1@news.onet.pl> <hh8k3k$kpo$1@news.onet.pl>
<hh8kfh$jt8$5@news.onet.pl> <hh8kra$mri$1@news.onet.pl>
<hh8ldf$o5p$3@news.onet.pl> <hh8lq8$p9b$1@news.onet.pl>
<hh8m7g$opr$6@news.onet.pl> <hh8md8$qus$1@news.onet.pl>
<hh8nr3$uf5$1@news.onet.pl> <hh8pfs$sfn$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<hh8p0e$135$2@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: staticline25371.toya.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1261955612 2935 217.113.230.73 (27 Dec 2009 23:13:32 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 27 Dec 2009 23:13:32 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.psychologia:498592
Ukryj nagłówki
Użytkownik "tren R" <t...@n...sieciowy> napisał w wiadomości
news:hh8p0e$135$2@news.onet.pl...
> medea pisze:
>> tren R pisze:
>>
>>> i weź pod uwagę, że już jestem po dwóch piwach i nalewce wiśniowej,
>>
>> A pisałeś, że śliwowica... facetom to jednak nie można wierzyć...
>> ;)
>
> no podaję przepis:
>
> "W gąsior z szerokim otworem nakłaść pełno dojrzałych zupełnie węgierek,
> nalać je spirytusem najlepszym, zatkać korkiem i zostawić w cieniu przez 4
> do 6 tygodni, po tym przeciągu czasu zlać spirytus ze śliwek, wysączając
> długo i starannie gąsior, a w miejsce spirytusu wsypać na śliwki cukru
> miałkiego tyle, ile się tylko zmieści. Cukier będzie wyciągać ze śliwek
> spirytus w miarę rozpuszczania się, po 2 tygodniach najwyżej powinien się
> cukier zupełnie rozpuścić, wtedy zlać płyn i wymieszać z poprzednio zlanym
> spirytusem, przefiltrować przez szwedzką bibułę, zlać w butelki,
> zakorkować i zostawić przynajmniej na pół roku, a będzie wyborna i wystała
> śliwowica."
>
> nie zgadza się tylko: "wystała"
> :)
>
Więcej- jak użyjesz suszonych śliwek pół na pół z węgierkami, a dalej
przepis tak samo, to jak użyjesz tego spirytusu, który produkujesz:-) - nie
będziesz miał charakterystycznego zapachu bimberku. Smacznego i na zdrowie.
--
Serdecznie pozdrawiam
Chiron
1. Znaleźć człowieka, z którym można porozmawiać nie wysłuchując banałów,
konowałów, idiotyzmów cwaniackich, łgarstw, fałszywych zapewnień, tanich
sprośności lub specjalistycznych bełkotów "fachowca", dla którego branżowe
wykształcenie plus umiejętność trzymania widelca jest całą jego kulturą,
kogoś bez płaskostopia mózgowego i bez lizusowskiej mentalności- to znaleźć
skarb.
- Waldemar Łysiak
2. Jedyna godna rzecz na świecie twórczość. A szczyt twórczości to tworzenie
siebie
Leopold Staff
|