Data: 2003-06-25 14:34:15
Temat: Re: DO a arytmia serca
Od: "Chaciur" <gchat@na_wirtualnej_polsce.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Klesiu" <k...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:bdc58r$vnv$1@opat.biskupin.wroc.pl...
>
> > Wg danych USDA szpinak ma 2.71 mg/100g czyli nadal dużo,
>
> nie wspomne o przyswajalnosci, bo jest niewielka.
10%
> Na wykładzie dowiedziałem się że nawiecej żelaza jest wątróbce wiepszowej
> smazonej na smacu, i jest najlepiej przyswajalna.
Nie mam danych na temat wątroby, ale nie polecam jedzenia cudzych
zużytych filtrów. ;) Jest tam zapewne wiele przeróżnych rzeczy,
nie wątpię że i żelazo.
Mam dane dotyczące takich potraw jak np. jajko -> 1,44
przyswajalność 20-25%. Tak że wychodzi podobnie.
pozdrawiam Chaciur
ps. mogę stanąć do pojedynku kto z nas zje więcej - ja szpinaku a Ty jajek ;)
|