Data: 2002-03-15 22:28:03
Temat: Re: Dieta optymalna
Od: Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Karolina" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a6tdve$284n$1@pingwin.acn.pl...
>
> Użytkownik Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:a6tcb2$3n3$...@n...tpi.pl...
>
> > Smalec mało wskazany.
Dlaczego?
Tak samo jak rafinowany cukier, czy białko z jajka.
Jeżeli jesz w ramach limitu białko z żółtka, to razem z nim tysiące
potrzebnych organizmowi substancji. Jeżeli jesz białko jajka, to jesz
praktycznie czyste białko pozbawione tych dodatkowych substancji.
Tak samo jest ze słoniną czy boczkiem, a smalcem. W słoninie są te dodatkowe
substancje, a w smalcu nie. Jedząc czysty cukier, czyste białko, czy czysty
tłuszcz pozbawiamy się wielu niezbędnych dla organizmu substancji.
Pozdrawiam
Leszek
|