Data: 2002-11-18 13:09:52
Temat: Re: Dlaczego
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Poniżej dlaczego uprawa własnych warzyw i owoców się "opłaca".
> No i to
> > świeże powietrze bez miejskich spalin i kurzu.
> >
> > http://minilien.com/?wbLojmItTN
> >
> >
> miejscami to jest aż śmieszne np.:
> ********
> Pszenica, jęczmień, owies, żyto - żadna piekarnia nie dałaby rady
> wypiec kilkaset bochenków chleba dziennie, gdyby nie pomoc kwasu
> askorbinowego,
> ********
> O Boże jaki straszny kwas askorbinowy ;-)))) - to jest "Witamina C"
Pod względem budowy chemicznej to się nawet zgadza, ale ...
ta naturalna, jakoś mi nie szkodzi i raczej trudno ją przedawkować.
Natomiast kwas askorbinowy zamknięty w puszkach jako konserwant jest
błeee.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|