Data: 2009-11-07 08:29:41
Temat: Re: Do winiarzy
Od: "barbakan" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mirzan" <l...@o...pl> napisał
> Do mokrej butli sypnij łyżeczkę,bez ważenia,zatkaj korkiem i będzie
> dobrze.
> Do wina lepiej nie dawać,alkohl sam konserwuje.Jeśli wino ma wady,to
> najlepiej
> szybko je wypić lub przedestylować i nastawić nowe.
Wino jest dobre, mocne i dopóki leży sobie w mojej piwnicy (17C) wszystko
jest ok.
Ale tak to jest, że jak jest dobre i ktoś spróbuje to chciałby buteleczkę na
wynos.
Dostanie taką bulelkę, wstawi do swojej kuchni, spiżarni, w której jest
powiedzmy 22C
i zaczyna się restart, który kończy się przeważnie wystrzałem i czerwoną
ścianą.
Dlatego zamierzam zasiarkować część wina, aby nie wysłuchiwać więcej
historii
o kanonadach w spiżarniach. Nie chcę przesadzić, żeby kogoś nie otruć :)
--
pozdrowionka
barbakan
|