| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-03-10 16:21:32
Temat: Re: Dobry schabowy z kapustąMichał Komorowski napisał(a):
[...]
> Zacznij od kapusty,
A jak skończysz to koniecznie podaj ją na osobnym talerzyku.
[...]
> Jeśli nie, podsmaż jeszcze chwilę bez przykrycia.
I właśnie dlatego ci panierka odpada.
> Ważne jest, żeby w trakcie smażenia nie przewracać kotletów więcej niż
> raz - panierka odpada.
Dobrze, że nic o tym nie wiedziałem.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-03-10 21:39:38
Temat: Re: Dobry schabowy z kapustąUżytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dus6ap$l78$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dobre świeże mięso [schab z kością lub bez], kroisz na kotlety/plastry,
> lekko rozbijasz po obu stronach do ok. 0,5 cm, solisz [pieprzysz],
> obtaczasz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej, wrzucasz na rozgrzany
> tłuszcz /jak zaczyna dymić na niebiesko/,
Jasnoniebiesko czy ciemnoniebiesko?
Q.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-03-11 08:45:02
Temat: Re: Dobry schabowy z kapustąOn Fri, 10 Mar 2006 15:29:41 +0100, "batory"
<b...@p...beztego.onet.pl> wrote:
>
>> Niestety nie posiadlem znajomosci robienia dobrze kotleta schabowego,
>> panierowanego. Czasem mi sie udaje, ale to loteria (pewnie zalezy od
>> jakosci
>> schabu).
>>
>
>A co si? mo?e nie uda? w schabowym?
>
bedzie suchy, wiorowaty i twardy....albo jak panierowany to
nasaczony jak gabka tluszczem...
pierz, co juz go watroba boli na mysl
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-03-11 15:23:58
Temat: Re: Dobry schabowy z kapustą
> Ważne jest, żeby w trakcie smażenia nie przewracać kotletów więcej niż
> raz - panierka odpada.
>
Odpada - jeśli się obtacza w mące. Ja kroję, zbijam (dla siebie na bardzo
cieniutko, dla męża grubiej), solę, mój również pieprzę, obtaczam w jajku i
bułce (bez mąki, jak już pisałam - z mąką panierka lubi odłazić), smażę,
może być na oleju, choć na smalcu lepsze. I wcale w tym smalcu nie musi
pływać (pół centymetra - szok), tyle ma być aby się panierka w nim dobrze
zmoczyła. I naprawdę nie widzę co by tu się mogło nie udać. No i bardzo
dobre (my to chyba nawet wolimy) są takie kotlety z karkówki, ale to już
insza inszość.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-03-12 22:35:08
Temat: Re: Dobry schabowy z kapustąUżytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dusrj7$98j$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:dus6ap$l78$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > wrzucasz na rozgrzany
> > tłuszcz /jak zaczyna dymić na niebiesko/,
>
> Jasnoniebiesko czy ciemnoniebiesko?
Rotfl;-)
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |