Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dobry schabowy z kapustą

Grupy

Szukaj w grupach

 

Dobry schabowy z kapustą

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-03-10 16:21:32

Temat: Re: Dobry schabowy z kapustą
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Michał Komorowski napisał(a):
[...]
> Zacznij od kapusty,

A jak skończysz to koniecznie podaj ją na osobnym talerzyku.

[...]
> Jeśli nie, podsmaż jeszcze chwilę bez przykrycia.

I właśnie dlatego ci panierka odpada.

> Ważne jest, żeby w trakcie smażenia nie przewracać kotletów więcej niż
> raz - panierka odpada.

Dobrze, że nic o tym nie wiedziałem.
;-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-03-10 21:39:38

Temat: Re: Dobry schabowy z kapustą
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dus6ap$l78$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dobre świeże mięso [schab z kością lub bez], kroisz na kotlety/plastry,
> lekko rozbijasz po obu stronach do ok. 0,5 cm, solisz [pieprzysz],
> obtaczasz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej, wrzucasz na rozgrzany
> tłuszcz /jak zaczyna dymić na niebiesko/,

Jasnoniebiesko czy ciemnoniebiesko?

Q.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-03-11 08:45:02

Temat: Re: Dobry schabowy z kapustą
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 10 Mar 2006 15:29:41 +0100, "batory"
<b...@p...beztego.onet.pl> wrote:

>
>> Niestety nie posiadlem znajomosci robienia dobrze kotleta schabowego,
>> panierowanego. Czasem mi sie udaje, ale to loteria (pewnie zalezy od
>> jakosci
>> schabu).
>>
>
>A co si? mo?e nie uda? w schabowym?
>
bedzie suchy, wiorowaty i twardy....albo jak panierowany to
nasaczony jak gabka tluszczem...

pierz, co juz go watroba boli na mysl
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-03-11 15:23:58

Temat: Re: Dobry schabowy z kapustą
Od: "batory" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ważne jest, żeby w trakcie smażenia nie przewracać kotletów więcej niż
> raz - panierka odpada.
>
Odpada - jeśli się obtacza w mące. Ja kroję, zbijam (dla siebie na bardzo
cieniutko, dla męża grubiej), solę, mój również pieprzę, obtaczam w jajku i
bułce (bez mąki, jak już pisałam - z mąką panierka lubi odłazić), smażę,
może być na oleju, choć na smalcu lepsze. I wcale w tym smalcu nie musi
pływać (pół centymetra - szok), tyle ma być aby się panierka w nim dobrze
zmoczyła. I naprawdę nie widzę co by tu się mogło nie udać. No i bardzo
dobre (my to chyba nawet wolimy) są takie kotlety z karkówki, ale to już
insza inszość.
Pozdrówka - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-03-12 22:35:08

Temat: Re: Dobry schabowy z kapustą
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dusrj7$98j$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:dus6ap$l78$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > wrzucasz na rozgrzany
> > tłuszcz /jak zaczyna dymić na niebiesko/,
>
> Jasnoniebiesko czy ciemnoniebiesko?

Rotfl;-)

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jabłecznik , szarlotka
piec konwekcyjno-parowy i inne urządzenia pytanie
sposob na chrupkie gofry
I co ja mam zrobić z karczkiem? ;)
czy ktos ma te ksiazke?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »