Data: 2003-09-30 19:03:44
Temat: Re: Dżem (MM)
Od: Hafsa <h...@a...w.sygnaturce>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik czarnyjanek napisał:
>>Sok nie tylko z winogron, zamwiera znacznie wiecej cukru niz cale owoce(
>>bo w owocu jest skorka, miazsz itd) IG soku jest wyzszy niz owocow,
>>dlatego soku unikamy.
>
>
> to nie chodzi o zawartośc cukru bo ta jest taka sama tylko o skórke w
> której jest błonnik który utrudnia/spowalnia wchłanianie cukru i
> wydzielanie insuliny
Widze czarnyjanku,ze za wszelka cene chcesz zaprzeczyc temu co ostatnio
pisze....a nie napisalam,ze o ta skorke wlasnie chodzi? i nie tylko o
skorke ale w ogole o sciane komorkowa( zawierajaca blonnik) a sciana
komorkowa to nie tylko skorka, ale kazda komorka roslinna.Sok wyciskany
z owocow owej sciany w wiekszosci nie zawiera.Gdybys uwaznie obejrzal
moja strone , przeczytalbys i cos o blonniku- swoja droga nigdzie nie
znalazlam informacji,ze blonnik spowalnia wchlanianie cukru- skad masz
takie wiadomosci, chetnie poszerze swoje horyzonty.
A IG sokow tak czy siak jest wyzszy.Dlaczego?Zapytaj tych, ktorzy to
badali.Hafsa
--
mój adres:
h...@p...onet.pl
strona domowa:
www.hafsa.republika.pl
"Ludzie zbyt łatwo wygrywają bitwę o utratę zbędnych kilogramów,
tylko po to, żeby potem przegrać wojnę o utrzymanie wagi." Robert Atkins
|