« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-11 13:28:53
Temat: Fasolka szparagowa zapiekana z pomidorami(P)Witam.
Wlasnie zauwazylam na targu fasole szparagowa.
Pozdowole sobie przedstwaic przepis
Fasolka szparagowa zapiekana z pomidorami
70 dag fasolki szparagowej (świeżej lub konserwowej), 1 cebula, 4 pomidory,
sok z cytryny, pieprz, sól, 6 jaj, olej
Fasolkę oczyścić, umyć i pokroić na małe kawałki. Zalać wodą, posolić i
gotować do miękkości. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać
odsączoną fasolkę, pokrojone pomidory, posolić, posypać pieprzem i chwilę
podusić. Całość skropić sokiem z cytryny, wbić jajka (nie mieszać) i zapiec
w piekarniku.
Zrodlo:
"2000 najlepszych przepisów kuchni naszej i międzynarodowej, pod red. JANY
FROLÍKOVEJ"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-11 15:33:23
Temat: Re: Fasolka szparagowa zapiekana z pomidorami(P)
Użytkownik "Agnieszka CT" <t...@b...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:bc7b15$2pt$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
/..../ wbić jajka (nie mieszać) i zapiec
> w piekarniku.
całe te jajka? prosto ze skorupek? czy wcześniej "wybełtać" i dopiero cała
taką masę wylać na wierzch?
p.
ps. brzmi smakowicie, chyba dziś spróbuję...mniam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |