« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-06-07 03:38:25
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
> > MH pisze:
> > >> MH pisze:
> > >>
> > >>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> > >>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
> > >>>>
> > >>>>
> > >>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem
obłorzone.
> > >>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
> > >>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
> > >>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
> > >>>>> Jakieś inne pomysły ??
> > >>>>>
> > >>>>> MH
> > >>>>>
> > >>>>>
> > >>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o
konsystencji
> > >>>> gęstej śmietany...
> > >>>>
> > >>>>
> > >>>>
> > >>>>
> > >>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to
qrva
> zrobić ?!
> > >>>
> > >>> MH
> > >>>
> > >>>
> > >>>
> > >> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i
smażysz.
> > >>
> > >>
> > > Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
> > >
> > > MH
> > >
> > >
> >
> > Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
> > Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
> >
> I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
> patelnię. Wnioski smakowe :
>
> 1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika
smażonego H2O
> , co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
>
> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) ,
bez
> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm , palce
lizać.
>
> I to by było na tyle ,
>
> MH
Potrawy najprościej przyrządzone mają SWÓJ smak!!!
Wystarczy mieć świeże lub dobrze przechowane produkty.
To dlatego demonstrują w TelAwivzorni olbrzymie ilości przypraw do
zakupionych w smarketach mięs (niepolskich) czy ryb, najlepiej fikuśnych,
aby nie można było wyczuć chunujnego braku smaku i zapachu lub popsutego
produktu świń - samojedów, karmionych odpadami produkcyjnymi lub
zastarzałych ryb w "glazurze" lodowej, przez ktyóra nie widać żadnym znamion
swieżości.
Trzeba mieć w domu kota jako ekperta - ma węch 100 razy czulszy niż
pies. Inna sprawa - dla psa zepsuta ryba to najlepsze psie perfumy, potrafi
tarzać sie na takiej rozłażącej się...
KUPUJ TYLKO POLSKIE PRODUKTY PODSTAWOWE !!!
POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW - SŁOWIAN !!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-06-07 03:48:38
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) ,
bez
> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm , palce
lizać.
Dlaczego? Wystarczy mąkę, rozbite (rozkłucone) widacem jajko i bułkę
umieścić na trzech płaskich talerzach i kolejno rybę przekładać.
Rybę świeżą trzeba było wypatroszyć, umyć, posolić i ułożyć na kilku
warstwach ręczników kuchennych dla osączenia. Następnie obtaczać w mące,
jajku i bułce. Obsmażyć na ostrym ogniu, a nastepnie dać jej dość na wolnym.
Byłka jest potrzebna - nie tylko warstwa chrupka jest grubsza, ale jeżeli
nie przypalisz nie będzie goryczki, o którą łatwiej przy samej mące. Na
dodatek ona chłonie część soków z ryby (z innych mięs też) wiążąc je i
zatrzymujac smak.
Rybę mrożoną rozmrozić, umyć - reszta jak wyżej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-06-07 03:58:24
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
A tak ogólnie - odradzam kupować płastugi molrza zasyfione są najwiecej przy
dnie i przy brzegach - w pałstudze nie tylko pasożyty są (tu wystarczy
temperatura), ale chemia rolnicza i przemysłowa i metale ziem rzadkich,
także rtęć.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-06-07 03:58:24
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
A tak ogólnie - odradzam kupować płastugi molrza zasyfione są najwiecej przy
dnie i przy brzegach - w pałstudze nie tylko pasożyty są (tu wystarczy
temperatura), ale chemia rolnicza i przemysłowa i metale ziem rzadkich,
także rtęć.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-06-07 04:02:02
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:h0fdg6$p6u$1@atlantis.news.neostrada.pl...
A tak ogólnie - odradzam kupować płastugi molrza zasyfione są najwiecej
przy
dnie i przy brzegach - w pałstudze nie tylko pasożyty są (tu wystarczy
temperatura), ale chemia rolnicza i przemysłowa i metale ziem rzadkich,
także rtęć.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-06-08 17:15:55
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...Panslavista pisze:
> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
>>> MH pisze:
>>>>> MH pisze:
>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem
> obłorzone.
>>>>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>>>>
>>>>>>>> MH
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o
> konsystencji
>>>>>>> gęstej śmietany...
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to
> qrva
>> zrobić ?!
>>>>>> MH
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i
> smażysz.
>>>>>
>>>> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>>>>
>>>> MH
>>>>
>>>>
>>> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
>>> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>>>
>> I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
>> patelnię. Wnioski smakowe :
>>
>> 1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika
> smażonego H2O
>> , co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
>>
>> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) ,
> bez
>> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm , palce
> lizać.
>> I to by było na tyle ,
>>
>> MH
>
> Potrawy najprościej przyrządzone mają SWÓJ smak!!!
> Wystarczy mieć świeże lub dobrze przechowane produkty.
>
> To dlatego demonstrują w TelAwivzorni olbrzymie ilości przypraw do
> zakupionych w smarketach mięs (niepolskich) czy ryb, najlepiej fikuśnych,
> aby nie można było wyczuć chunujnego braku smaku i zapachu lub popsutego
> produktu świń - samojedów, karmionych odpadami produkcyjnymi lub
> zastarzałych ryb w "glazurze" lodowej, przez ktyóra nie widać żadnym znamion
> swieżości.
> Trzeba mieć w domu kota jako ekperta - ma węch 100 razy czulszy niż
> pies. Inna sprawa - dla psa zepsuta ryba to najlepsze psie perfumy, potrafi
> tarzać sie na takiej rozłażącej się...
>
> KUPUJ TYLKO POLSKIE PRODUKTY PODSTAWOWE !!!
>
> POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW - SŁOWIAN !!!
przecież ty tylko jadasz koszerne rzeczy miszczu pejsiaty
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2009-06-08 17:16:48
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...Panslavista pisze:
> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>
> A tak ogólnie - odradzam kupować płastugi molrza zasyfione są najwiecej przy
> dnie i przy brzegach - w pałstudze nie tylko pasożyty są (tu wystarczy
> temperatura), ale chemia rolnicza i przemysłowa i metale ziem rzadkich,
> także rtęć.
napisz to jeszcze 100 razy a potem wypierdalaj
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2009-06-09 11:24:01
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...iwanos pisze:
> Panslavista pisze:
>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
>>>> MH pisze:
>>>>>> MH pisze:
>>>>>>
>>>>>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem
>> obłorzone.
>>>>>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> MH
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o
>> konsystencji
>>>>>>>> gęstej śmietany...
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to
>> qrva
>>> zrobić ?!
>>>>>>> MH
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i
>> smażysz.
>>>>>>
>>>>> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>>>>>
>>>>> MH
>>>>>
>>>>>
>>>> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
>>>> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>>>>
>>> I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
>>> patelnię. Wnioski smakowe :
>>>
>>> 1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika
>> smażonego H2O
>>> , co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
>>>
>>> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 -
>>> cokolwiek) ,
>> bez
>>> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm ,
>>> palce
>> lizać.
>>> I to by było na tyle ,
>>>
>>> MH
>>
>> Potrawy najprościej przyrządzone mają SWÓJ smak!!!
>> Wystarczy mieć świeże lub dobrze przechowane produkty.
>>
>> To dlatego demonstrują w TelAwivzorni olbrzymie ilości przypraw do
>> zakupionych w smarketach mięs (niepolskich) czy ryb, najlepiej fikuśnych,
>> aby nie można było wyczuć chunujnego braku smaku i zapachu lub popsutego
>> produktu świń - samojedów, karmionych odpadami produkcyjnymi lub
>> zastarzałych ryb w "glazurze" lodowej, przez ktyóra nie widać żadnym
>> znamion
>> swieżości.
>> Trzeba mieć w domu kota jako ekperta - ma węch 100 razy czulszy niż
>> pies. Inna sprawa - dla psa zepsuta ryba to najlepsze psie perfumy,
>> potrafi
>> tarzać sie na takiej rozłażącej się...
>>
>> KUPUJ TYLKO POLSKIE PRODUKTY PODSTAWOWE !!!
>>
>> POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW - SŁOWIAN !!!
>
> przecież ty tylko jadasz koszerne rzeczy miszczu pejsiaty
no tak, ale coraz trudniej o dobre produkty, pozostaja mi tylko paczki
od mojego wuja Icka Dumbrescu z Turnu-Severin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2009-06-09 11:26:43
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...MH pisze:
>
> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) , lizać.
a morze byc olej lniany z maszyny do szycia Singer mojego tatełe??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2009-06-09 11:34:04
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:4a2e4611$0$18989$4c5ecfc7@fe1.usenet.com...
> no tak, ale coraz trudniej o dobre produkty, pozostaja mi tylko paczki
> od mojego wuja Icka Dumbrescu z Turnu-Severin
He...he, ale mnie nie rozśmieszycie do łeż, cieniasy i podszywacze.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |