Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix
.pl!news-out1.kabelfoon.nl!newsfeed.kabelfoon.nl!bandi.nntp.kabelfoon.nl!198.18
6.194.249.MISMATCH!news-out.readnews.com!transit3.readnews.com!news.alt.net!new
s-out.newsfeeds.com!fe1.usenet.com.POSTED!not-for-mail
Date: Tue, 09 Jun 2009 13:24:01 +0200
From: Panslavista <p...@w...pl>
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.21 (Windows/20090302)
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Flądra - i co dalej ?...
References: <h0eikb$145$1@news.task.gda.pl> <6...@n...onet.pl>
<h0fdb1$r6c$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<h0jh45$avg$1@atlantis.news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <h0jh45$avg$1@atlantis.news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 86
Message-ID: <4a2e4611$0$18989$4c5ecfc7@fe1.usenet.com>
Organization: Usenet.com
NNTP-Posting-Host: d4ecd059.fe1.usenet.com
X-Trace: DXC=6Tg5F`m9>PXik^Si4@jinW=k@TkeinGNQJeQma9<lZ<]EEgGT:6C45R_I^UWQY9ifXG]RN6@
KXaAQ0PSK2I1[NGS
X-Complaints-To: a...@u...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:322759
Ukryj nagłówki
iwanos pisze:
> Panslavista pisze:
>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
>>>> MH pisze:
>>>>>> MH pisze:
>>>>>>
>>>>>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem
>> obłorzone.
>>>>>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> MH
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o
>> konsystencji
>>>>>>>> gęstej śmietany...
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to
>> qrva
>>> zrobić ?!
>>>>>>> MH
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i
>> smażysz.
>>>>>>
>>>>> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>>>>>
>>>>> MH
>>>>>
>>>>>
>>>> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
>>>> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>>>>
>>> I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
>>> patelnię. Wnioski smakowe :
>>>
>>> 1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika
>> smażonego H2O
>>> , co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
>>>
>>> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 -
>>> cokolwiek) ,
>> bez
>>> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm ,
>>> palce
>> lizać.
>>> I to by było na tyle ,
>>>
>>> MH
>>
>> Potrawy najprościej przyrządzone mają SWÓJ smak!!!
>> Wystarczy mieć świeże lub dobrze przechowane produkty.
>>
>> To dlatego demonstrują w TelAwivzorni olbrzymie ilości przypraw do
>> zakupionych w smarketach mięs (niepolskich) czy ryb, najlepiej fikuśnych,
>> aby nie można było wyczuć chunujnego braku smaku i zapachu lub popsutego
>> produktu świń - samojedów, karmionych odpadami produkcyjnymi lub
>> zastarzałych ryb w "glazurze" lodowej, przez ktyóra nie widać żadnym
>> znamion
>> swieżości.
>> Trzeba mieć w domu kota jako ekperta - ma węch 100 razy czulszy niż
>> pies. Inna sprawa - dla psa zepsuta ryba to najlepsze psie perfumy,
>> potrafi
>> tarzać sie na takiej rozłażącej się...
>>
>> KUPUJ TYLKO POLSKIE PRODUKTY PODSTAWOWE !!!
>>
>> POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW - SŁOWIAN !!!
>
> przecież ty tylko jadasz koszerne rzeczy miszczu pejsiaty
no tak, ale coraz trudniej o dobre produkty, pozostaja mi tylko paczki
od mojego wuja Icka Dumbrescu z Turnu-Severin
|