Data: 2009-06-09 11:24:01
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
iwanos pisze:
> Panslavista pisze:
>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
>>>> MH pisze:
>>>>>> MH pisze:
>>>>>>
>>>>>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem
>> obłorzone.
>>>>>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> MH
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o
>> konsystencji
>>>>>>>> gęstej śmietany...
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to
>> qrva
>>> zrobić ?!
>>>>>>> MH
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i
>> smażysz.
>>>>>>
>>>>> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>>>>>
>>>>> MH
>>>>>
>>>>>
>>>> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
>>>> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>>>>
>>> I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
>>> patelnię. Wnioski smakowe :
>>>
>>> 1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika
>> smażonego H2O
>>> , co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
>>>
>>> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 -
>>> cokolwiek) ,
>> bez
>>> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm ,
>>> palce
>> lizać.
>>> I to by było na tyle ,
>>>
>>> MH
>>
>> Potrawy najprościej przyrządzone mają SWÓJ smak!!!
>> Wystarczy mieć świeże lub dobrze przechowane produkty.
>>
>> To dlatego demonstrują w TelAwivzorni olbrzymie ilości przypraw do
>> zakupionych w smarketach mięs (niepolskich) czy ryb, najlepiej fikuśnych,
>> aby nie można było wyczuć chunujnego braku smaku i zapachu lub popsutego
>> produktu świń - samojedów, karmionych odpadami produkcyjnymi lub
>> zastarzałych ryb w "glazurze" lodowej, przez ktyóra nie widać żadnym
>> znamion
>> swieżości.
>> Trzeba mieć w domu kota jako ekperta - ma węch 100 razy czulszy niż
>> pies. Inna sprawa - dla psa zepsuta ryba to najlepsze psie perfumy,
>> potrafi
>> tarzać sie na takiej rozłażącej się...
>>
>> KUPUJ TYLKO POLSKIE PRODUKTY PODSTAWOWE !!!
>>
>> POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW - SŁOWIAN !!!
>
> przecież ty tylko jadasz koszerne rzeczy miszczu pejsiaty
no tak, ale coraz trudniej o dobre produkty, pozostaja mi tylko paczki
od mojego wuja Icka Dumbrescu z Turnu-Severin
|