Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: iwanos <i...@6...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Flądra - i co dalej ?...
Date: Mon, 08 Jun 2009 19:15:55 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 78
Message-ID: <h0jh45$avg$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <h0eikb$145$1@news.task.gda.pl> <6...@n...onet.pl>
<h0fdb1$r6c$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: abjy221.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1244481478 11248 83.7.166.221 (8 Jun 2009
17:17:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Jun 2009 17:17:58 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.21 (Windows/20090302)
In-Reply-To: <h0fdb1$r6c$1@nemesis.news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:322708
Ukryj nagłówki
Panslavista pisze:
> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
>>> MH pisze:
>>>>> MH pisze:
>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem
> obłorzone.
>>>>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>>>>
>>>>>>>> MH
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o
> konsystencji
>>>>>>> gęstej śmietany...
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to
> qrva
>> zrobić ?!
>>>>>> MH
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i
> smażysz.
>>>>>
>>>> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>>>>
>>>> MH
>>>>
>>>>
>>> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
>>> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>>>
>> I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
>> patelnię. Wnioski smakowe :
>>
>> 1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika
> smażonego H2O
>> , co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
>>
>> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) ,
> bez
>> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm , palce
> lizać.
>> I to by było na tyle ,
>>
>> MH
>
> Potrawy najprościej przyrządzone mają SWÓJ smak!!!
> Wystarczy mieć świeże lub dobrze przechowane produkty.
>
> To dlatego demonstrują w TelAwivzorni olbrzymie ilości przypraw do
> zakupionych w smarketach mięs (niepolskich) czy ryb, najlepiej fikuśnych,
> aby nie można było wyczuć chunujnego braku smaku i zapachu lub popsutego
> produktu świń - samojedów, karmionych odpadami produkcyjnymi lub
> zastarzałych ryb w "glazurze" lodowej, przez ktyóra nie widać żadnym znamion
> swieżości.
> Trzeba mieć w domu kota jako ekperta - ma węch 100 razy czulszy niż
> pies. Inna sprawa - dla psa zepsuta ryba to najlepsze psie perfumy, potrafi
> tarzać sie na takiej rozłażącej się...
>
> KUPUJ TYLKO POLSKIE PRODUKTY PODSTAWOWE !!!
>
> POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW - SŁOWIAN !!!
przecież ty tylko jadasz koszerne rzeczy miszczu pejsiaty
|