Data: 2009-06-08 17:15:55
Temat: Re: Flądra - i co dalej ?...
Od: iwanos <i...@6...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista pisze:
> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:6069.00000695.4a2af8b8@newsgate.onet.pl...
>>> MH pisze:
>>>>> MH pisze:
>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "MH" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>> news:6069.00000662.4a2a9766@newsgate.onet.pl...
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>> Kupiłem dzisiaj w markecie dwie flądry. Takie , wiecie , lodem
> obłorzone.
>>>>>>>> Kurde mam ochotę na te płaszczki , ale z taką chrupiącą skórką.
>>>>>>>> Już je przyprawiłem. Pieprz , sól i takie tam ... Leżą w lodówce.
>>>>>>>> Myślę tak: ubybłać je w mące i do frytownicy. Co o tym sądzicie ?
>>>>>>>> Jakieś inne pomysły ??
>>>>>>>>
>>>>>>>> MH
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> Wszystkie płastugi jadam panierowane. Nie lubię mięsa ryby o
> konsystencji
>>>>>>> gęstej śmietany...
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Panslav , konkretnie , też nie lubię konsystencji bybła !! Jak to
> qrva
>> zrobić ?!
>>>>>> MH
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Panierujesz, wrzucasz na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i
> smażysz.
>>>>>
>>>> Sama mąka , czy z dotatkiem tartej buły ?..
>>>>
>>>> MH
>>>>
>>>>
>>> Sama mąka. Skórka będzie bardziej chrupiąca..
>>> Już mi smaku narobiłeś tą flądrą, chyba jutro też kupię..
>>>
>> I takżem uczynił !! Jedną płastugę wpindoliłem do frytownicy , drugą na
>> patelnię. Wnioski smakowe :
>>
>> 1. Frytownica - w zamkniętym pomieszczeniu wydziela się z osobnika
> smażonego H2O
>> , co powoduje pewne zbybłenie mięsa rybiego - odradzam !!
>>
>> 2. Patelnia ze sporą ilością oleju (może być Shell/Mobile1 - cokolwiek) ,
> bez
>> przykrycia. Kuchnia upindolona makabrycznie , ale efekt... , hmmmm , palce
> lizać.
>> I to by było na tyle ,
>>
>> MH
>
> Potrawy najprościej przyrządzone mają SWÓJ smak!!!
> Wystarczy mieć świeże lub dobrze przechowane produkty.
>
> To dlatego demonstrują w TelAwivzorni olbrzymie ilości przypraw do
> zakupionych w smarketach mięs (niepolskich) czy ryb, najlepiej fikuśnych,
> aby nie można było wyczuć chunujnego braku smaku i zapachu lub popsutego
> produktu świń - samojedów, karmionych odpadami produkcyjnymi lub
> zastarzałych ryb w "glazurze" lodowej, przez ktyóra nie widać żadnym znamion
> swieżości.
> Trzeba mieć w domu kota jako ekperta - ma węch 100 razy czulszy niż
> pies. Inna sprawa - dla psa zepsuta ryba to najlepsze psie perfumy, potrafi
> tarzać sie na takiej rozłażącej się...
>
> KUPUJ TYLKO POLSKIE PRODUKTY PODSTAWOWE !!!
>
> POLSKA TYLKO DLA POLAKÓW - SŁOWIAN !!!
przecież ty tylko jadasz koszerne rzeczy miszczu pejsiaty
|