| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-05 15:28:16
Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanie-----Original Message-----
From: Gaga <g...@w...mtl.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 5 maja 2000 16:01
Subject: Folia aluminiowa - pytanie
>Czesc!
>Jak to jest z folia aluminiowa?
>Slyszalam, ze to nie wszystko jedno, z ktorej strony sie ja uzyje.
>Zawsze mam dylemat, czy jak zapakuje cos w te folie strona blyszczaca
>do potrawy to czy zatrzyma ona cieplo czy wprost przeciwnie....
>Wyjasnijcie mi to prosze....
>
>Zyta
Błyszczaca do srodka - potrawa szybciej sie piecze - cieplo przechodzi z
zewnatrz do wewnatrz
blyszczaca na wierzch - potrawa pozostanie ciepla - cieplo z wewnatrz jest
zatrzymywane.
pozdrowienia
Herbatka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-06 13:34:59
Temat: Odp: Folia aluminiowa - pytanieUżytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych
napisał:007401bfb6a6$191fbd00$ab0ca0d4@tea...
[...]
> Błyszczaca do srodka - potrawa szybciej sie piecze -
cieplo przechodzi z
> zewnatrz do wewnatrz
> blyszczaca na wierzch - potrawa pozostanie ciepla -
cieplo z wewnatrz jest
> zatrzymywane.
> pozdrowienia
> Herbatka
A teraz z innej beczki:
jeżeli pieczemy w folii aluminiowej np. ziemniaki,
skrzydełka, kotlety itd. to która stroną powinna ona
przylegać do danego produktu żeby pominąć przeczypanie się
kawałków pieczonego produktu ?
(np. raz połowa skrzydełek pozostaje na folii innym razem
odchodzi wszystko...) chyba ma to związek z jedną ze stron
? z którą ?
Ryszard Balawajder
---
http://www.makaron.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |