Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Folia aluminiowa - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Folia aluminiowa - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-05-05 15:28:16

Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanie
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

-----Original Message-----
From: Gaga <g...@w...mtl.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 5 maja 2000 16:01
Subject: Folia aluminiowa - pytanie


>Czesc!
>Jak to jest z folia aluminiowa?
>Slyszalam, ze to nie wszystko jedno, z ktorej strony sie ja uzyje.
>Zawsze mam dylemat, czy jak zapakuje cos w te folie strona blyszczaca
>do potrawy to czy zatrzyma ona cieplo czy wprost przeciwnie....
>Wyjasnijcie mi to prosze....
>
>Zyta
Błyszczaca do srodka - potrawa szybciej sie piecze - cieplo przechodzi z
zewnatrz do wewnatrz
blyszczaca na wierzch - potrawa pozostanie ciepla - cieplo z wewnatrz jest
zatrzymywane.
pozdrowienia
Herbatka

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-05-06 13:34:59

Temat: Odp: Folia aluminiowa - pytanie
Od: <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych
napisał:007401bfb6a6$191fbd00$ab0ca0d4@tea...
[...]
> Błyszczaca do srodka - potrawa szybciej sie piecze -
cieplo przechodzi z
> zewnatrz do wewnatrz
> blyszczaca na wierzch - potrawa pozostanie ciepla -
cieplo z wewnatrz jest
> zatrzymywane.
> pozdrowienia
> Herbatka

A teraz z innej beczki:
jeżeli pieczemy w folii aluminiowej np. ziemniaki,
skrzydełka, kotlety itd. to która stroną powinna ona
przylegać do danego produktu żeby pominąć przeczypanie się
kawałków pieczonego produktu ?
(np. raz połowa skrzydełek pozostaje na folii innym razem
odchodzi wszystko...) chyba ma to związek z jedną ze stron
? z którą ?

Ryszard Balawajder
---
http://www.makaron.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Pomocy, do czego uzyc Kummel / Cumin ?
Gofry karmelowe
Folia aluminiowa - pytanie
krokiety
Kucharza poszukuje do pracy spolecznej...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »