« poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2002-12-13 12:54:57
Temat: Re: Galaretki - plusy i minusyUżytkownik "Leszek Serdyński" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:atcfnp$pc0$1@absinth.dialog.net.pl...
> Też raczej tego nie jadamy. Po co jadać gorsze białka jak są lepsze?
> Wartość białka nie polega tylko na zawartości aminokwasów egzogennych, ale
> na tysiącach substancji mu towarzyszących, albo nie.
Ale napisz przynajmniej, co to za tysiace substancji towarzyszacych, ktore
sa w golonce, a nie ma ich w fasoli czy owsie?
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2002-12-13 22:59:31
Temat: Re: Galaretki - plusy i minusyUżytkownik "Chaciur" <gchat@na_wirtualnej_polsce.pl> napisał w wiadomości
news:32641-1039771170@213.17.142.197...
> wiele białek roślinnych ma nie gorszy rozkład
> egzogennych niż ten w białkach zwierzęcych,
> te o mniej równomiernym rozkładzie uzupełniają
> się wzajemnie.
>
Wracając do proporcji węglowodanów i białka. Jedząc podobnie jak
wegetarienie, wiele warzyw oraz owoców dostarcza się sporo węglowodanów,
zatem aby zachować właściwe dla większości diet proporcje należy też
spożywać produkty wysokobiałkowe o niskiej zawartości węglowodanów. Tym
wymaganiom najlepiej odpowiadają produkty mięsne i nabiałowe.
Nie napisałeś ile białka jest w jabłkach, śliwkach, truskawkach itp. Z tego,
co widzę tam praktycznie nie ma białka, za to są duże ilosci węglowodanów
(nieszkodliwych i smacznych).
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Strona domowa http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/jw/
Nasza sieć http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
63. Data: 2002-12-16 08:12:52
Temat: Re: Galaretki - plusy i minusy
Użytkownik Jan Werbiński <j...@p...zgora.sdi.tpnet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:atdoo7$54a$...@n...tpi.pl...
> > wiele białek roślinnych ma nie gorszy rozkład
> > egzogennych niż ten w białkach zwierzęcych,
> > te o mniej równomiernym rozkładzie uzupełniają
> > się wzajemnie.
> >
>
> Wracając do proporcji węglowodanów i białka. Jedząc podobnie jak
> wegetarienie, wiele warzyw oraz owoców dostarcza się sporo węglowodanów,
> zatem aby zachować właściwe dla większości diet proporcje należy też
> spożywać produkty wysokobiałkowe o niskiej zawartości węglowodanów. Tym
> wymaganiom najlepiej odpowiadają produkty mięsne i nabiałowe.
>
> Nie napisałeś ile białka jest w jabłkach, śliwkach, truskawkach itp. Z tego,
> co widzę tam praktycznie nie ma białka, za to są duże ilosci węglowodanów
> (nieszkodliwych i smacznych).
Myślę, że wiem dlaczego się nie dogadamy,
Ty swoje dane bierzesz z periodyków kulturystycznych,
gdzie wszędzie jest białko, białko, białko.
Podałem Ci oficjalne zalecenia co do ilości
spożywanego białka ale wydajesz się tego
nie zauważać. Chcesz być duży jak Arnold -
Twoja sprawa, nie widzę w tym nic złego,
tylko nie myśl tymi kategoriami o wszystkich.
pozdrawiam Chaciur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
64. Data: 2002-12-21 10:19:04
Temat: Re: Galaretki - plusy i minusyUżytkownik "Chaciur" <gchat@na_wirtualnej_polsce.pl> napisał w wiadomości
news:20445-1040026419@213.17.142.197...
> Myślę, że wiem dlaczego się nie dogadamy,
> Ty swoje dane bierzesz z periodyków kulturystycznych,
> gdzie wszędzie jest białko, białko, białko.
> Podałem Ci oficjalne zalecenia co do ilości
> spożywanego białka ale wydajesz się tego
> nie zauważać. Chcesz być duży jak Arnold -
Jest dokładnie odwrotnie.
Aby być dużym należy przede wszystkim jeść polecane przez Ciebie
węglowodany. Powinny stanowić 60-70% udziału kalorii. Białko się je
ograniczając węglowodany aby być mniejszym.
Dieta Atkinsa czy zone ma tyle samo wspólnego z kulturystyką co optymalna
albo cambridge.
> Twoja sprawa, nie widzę w tym nic złego,
> tylko nie myśl tymi kategoriami o wszystkich.
Twoja sprawa, nie widzę w tym nic złego,
tylko nie myśl tymi kategoriami o wszystkich.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Strona domowa http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/jw/
Nasza sieć http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |