Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gołąbki w liściach botwinki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gołąbki w liściach botwinki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 60


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2017-05-13 18:45:14

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>
>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>
>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie będą
>> takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to nie są
>> prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>
> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
> :)

Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach _prześlicznymi_
gołąbkami.

Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2017-05-13 18:46:59

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .05.2017 o 18:45 FEniks <x...@p...fm> pisze:

> W dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
>> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>
>>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>>
>>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>>
>>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie będą
>>> takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to nie są
>>> prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>>
>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>> :)
>
> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach _prześlicznymi_
> gołąbkami.

Byle co jesz, byle co wiesz...

--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2017-05-13 18:51:56

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 13.05.2017 o 18:46, Trefniś pisze:
> W dniu .05.2017 o 18:45 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
>>> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>>
>>>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>>>
>>>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>>>
>>>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie
>>>> będą takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to
>>>> nie są prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>>>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>>>
>>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>>> :)
>>
>> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach
>> _prześlicznymi_ gołąbkami.
>
> Byle co jesz

Nie wiesz,

> , byle co wiesz...

nie wiem, tylko czytam, co piszą.

Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2017-05-13 19:29:28

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .05.2017 o 18:51 FEniks <x...@p...fm> pisze:

>> Byle co jesz
>
> Nie wiesz,
>

"Jesteś tym, co jesz".
A kim jesteś, informujesz nas na grupach dyskusyjnych.

--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2017-05-13 19:39:37

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 13.05.2017 o 18:46, Trefniś pisze:
>> W dniu .05.2017 o 18:45 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>
>>> W dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
>>>> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>>>
>>>>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>>>>
>>>>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>>>>
>>>>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie
>>>>> będą takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to
>>>>> nie są prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>>>>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>>>>
>>>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>>>> :)
>>>
>>> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach
>>> _prześlicznymi_ gołąbkami.
>>
>> Byle co jesz
>
> Nie wiesz,
>
>> , byle co wiesz...
>
> nie wiem, tylko czytam, co piszą.
>

Widziałaś i jadłaś choć raz te liście?

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2017-05-13 21:48:12

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Animka <a...@t...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2017-05-13 o 09:06, Trefniś pisze:
> Cześć!
>
> Bywały już na grupie niestandardowe pomysły na gołąbki w sałacie
> rzymskiej, pisaliśmy o zawijaniu w liście winogron, kolejne pomysły też
> się pewnie pojawiły, których już nie pomnę.
>
> W ostatnim numerze miesięcznika "Dobre rady" czerwiec 2017, pojawił się
> przepis na gołąbki w liściach botwinki. Naprawdę pomysł mi się podoba :)
>
> Nadzienie to ryż, kurczak, cebula, pietruszka, przyprawy, ale IMHO można
> zastosować dowolny ulubiony.
>
> Przygotowanie liści botwiny:
> "Odetnij je od korzeni. Umyj dokładnie i osusz ręcznikiem papierowym.
> Delikatnie zmiażdż ręką lub wałkiem ich unerwienia. Dzięki temu staną
> się elastyczniejsze i łatwiej będzie je zawijać."

To może być bardzo dobre :-) Tylko zamiast kurczaka osobiście dałabym
inne mięso. Nie za bardzo lubię kurczaki.


--
animka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2017-05-13 22:02:57

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Animka <a...@t...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2017-05-13 o 12:27, Trefniś pisze:
> Powiem szczerze, jestem krytyczny wobec sosów pomidorowych z zasady.
> Mają tendencję do zdominowania smakowo całej potrawy.
> Zwłaszcza, że dodawane kompulsywnie, wszędzie i bezkrytycznie.
> Ja rozumiem - pomidory zdrowe itd. ale nie lubię przesady.
> Nie lubię, kiedy wszystko wokół smakuje pomidorem.

Pamiętam, że jako dziecko i nastolatka zjadałam kapustę z goląbków, a
mięso zostawiałam. Mamusia robiła gołąbki bez pomidorów i ja też takie
robię. Co prawda mięso już lubię. Może organizm ma teraz zapotrzebowanie
na więcej kalorii.


--
animka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2017-05-13 22:09:01

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Trefniś <t...@m...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu .05.2017 o 21:48 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:

> W dniu 2017-05-13 o 09:06, Trefniś pisze:
>> Cześć!
>>
>> Bywały już na grupie niestandardowe pomysły na gołąbki w sałacie
>> rzymskiej, pisaliśmy o zawijaniu w liście winogron, kolejne pomysły też
>> się pewnie pojawiły, których już nie pomnę.
>>
>> W ostatnim numerze miesięcznika "Dobre rady" czerwiec 2017, pojawił się
>> przepis na gołąbki w liściach botwinki. Naprawdę pomysł mi się podoba :)
>>
>> Nadzienie to ryż, kurczak, cebula, pietruszka, przyprawy, ale IMHO można
>> zastosować dowolny ulubiony.
>>
>> Przygotowanie liści botwiny:
>> "Odetnij je od korzeni. Umyj dokładnie i osusz ręcznikiem papierowym.
>> Delikatnie zmiażdż ręką lub wałkiem ich unerwienia. Dzięki temu staną
>> się elastyczniejsze i łatwiej będzie je zawijać."
>
> To może być bardzo dobre :-) Tylko zamiast kurczaka osobiście dałabym
> inne mięso. Nie za bardzo lubię kurczaki.

To jest nas dwoje, unikam kurczaków jak mogę :)


--
Trefniś

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2017-05-13 22:53:00

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:591739ac$0$15197$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>>>> :)
>>>
>>> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach _prześlicznymi_
>>> gołąbkami.
>>
>> Byle co jesz
>
> Nie wiesz,
>
>> , byle co wiesz...
>
> nie wiem, tylko czytam, co piszą.

"Love is in the air..." :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2017-05-13 22:55:15

Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Trefniś <t...@m...com> wrote:

>
> To jest nas dwoje, unikam kurczaków jak mogę :)
>
>

Troje. Zwłaszcza kurzęcina we wszelkich nadzieniach mnie bulwersuje - bo co
to w ogóle za mięso do nadzienia? Po ugotowaniu suche, bez smaku, w ogóle
nijakie, ble.

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kasza jaglana - jakieś proste przepisy?
Papryczki jalape?o nadziewane kremem serowym
Nowa wersja programu dietetycznego Ananas2_57
Rzucałam dzisiaj mięchem
E.celebritii

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »