Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-06-17 17:43:36

Temat: Re: Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????
Od: Marcin Milkowski <c...@s...spam.tk> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Wyrabianie ciasta trwa 10 minut i wyrastanie nastepne 20. Co mozesz w
> tym skrocic ?
> Dlatego gotowe ciasta ciesza sie sukcesem, czesto ich zreszta uzywam.
> Jest to produkt prosty ktory trudno zeby byl lepszy czy gorszy niz w
> ten domowej produkcji. No chyba ze producent sie uprze...

Hm, mi cała zabawa z cienką pizzą włoską zajmuje 15 minut, 5 minut
wyrabianie ciasta w robocie z mąki z solą i wodą tudzież drożdżami,
potem maks. 10 minut rośnięcie (no, wcześniej trzeba drożdże nakarmić
cukrem, ale zaczną bulgotać w 5 minut, a wtedy można pobawić się ze
składnikami pizzy). Pieczenie w dobrym piekarniku nie zajmie więcej niż
15 minut, więc całość można zrobić mniej więcej w pół godziny, a jeśli
ciasto już czeka na rozwałkowanie, to i krócej.

Gotowiec chyba nie będzie szybszy. No i pewnie będzie pizzą po polsku,
czyli miękką, grubą, tłustą bułą. Taka to rzeczywiście pewnie i 20 minut
musi rosnąć.

Smacznego -
M

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-06-17 22:40:38

Temat: Re: Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le vendredi 17 juin 2005 ŕ 19:43:36, dans <d8v2do$h79$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :

> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>> Wyrabianie ciasta trwa 10 minut i wyrastanie nastepne 20. Co mozesz w
>> tym skrocic ?
>> Dlatego gotowe ciasta ciesza sie sukcesem, czesto ich zreszta uzywam.
>> Jest to produkt prosty ktory trudno zeby byl lepszy czy gorszy niz w
>> ten domowej produkcji. No chyba ze producent sie uprze...

> Hm, mi cała zabawa z cienką pizzą włoską zajmuje 15 minut, 5 minut
> wyrabianie ciasta w robocie z mąki z solą i wodą tudzież drożdżami,
> potem maks. 10 minut rośnięcie (no, wcześniej trzeba drożdże nakarmić
> cukrem, ale zaczną bulgotać w 5 minut, a wtedy można pobawić się ze
> składnikami pizzy). Pieczenie w dobrym piekarniku nie zajmie więcej niż
> 15 minut, więc całość można zrobić mniej więcej w pół godziny, a jeśli
> ciasto już czeka na rozwałkowanie, to i krócej.

Najwyrazniej nie wliczasz czasu mycia robota... ani walkowania.

> Gotowiec chyba nie będzie szybszy. No i pewnie będzie pizzą po polsku,
> czyli miękką, grubą, tłustą bułą. Taka to rzeczywiście pewnie i 20 minut
> musi rosnąć.

Tak przy okazji : szybkosc rosniecia ciasta zalezy wg ciebie od grubosci
pizzy ? Bie wyglupiaj sie.

Poza tym obawiam sie ze nie mowimy o tym samym gotowcu. Ja kupuje juz
ciasto cienko rozwalkowane, nic z tego "grubego" nie wychodzi, bo niby
jak.


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wódka "Dębowa"
Panga
Do mięsożerców
ktora fete lubicie (z dostepnych w polsce)?
oliwa cytrynowa:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »