| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-06-17 17:43:36
Temat: Re: Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Wyrabianie ciasta trwa 10 minut i wyrastanie nastepne 20. Co mozesz w
> tym skrocic ?
> Dlatego gotowe ciasta ciesza sie sukcesem, czesto ich zreszta uzywam.
> Jest to produkt prosty ktory trudno zeby byl lepszy czy gorszy niz w
> ten domowej produkcji. No chyba ze producent sie uprze...
Hm, mi cała zabawa z cienką pizzą włoską zajmuje 15 minut, 5 minut
wyrabianie ciasta w robocie z mąki z solą i wodą tudzież drożdżami,
potem maks. 10 minut rośnięcie (no, wcześniej trzeba drożdże nakarmić
cukrem, ale zaczną bulgotać w 5 minut, a wtedy można pobawić się ze
składnikami pizzy). Pieczenie w dobrym piekarniku nie zajmie więcej niż
15 minut, więc całość można zrobić mniej więcej w pół godziny, a jeśli
ciasto już czeka na rozwałkowanie, to i krócej.
Gotowiec chyba nie będzie szybszy. No i pewnie będzie pizzą po polsku,
czyli miękką, grubą, tłustą bułą. Taka to rzeczywiście pewnie i 20 minut
musi rosnąć.
Smacznego -
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-06-17 22:40:38
Temat: Re: Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????
Le vendredi 17 juin 2005 ŕ 19:43:36, dans <d8v2do$h79$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>> Wyrabianie ciasta trwa 10 minut i wyrastanie nastepne 20. Co mozesz w
>> tym skrocic ?
>> Dlatego gotowe ciasta ciesza sie sukcesem, czesto ich zreszta uzywam.
>> Jest to produkt prosty ktory trudno zeby byl lepszy czy gorszy niz w
>> ten domowej produkcji. No chyba ze producent sie uprze...
> Hm, mi cała zabawa z cienką pizzą włoską zajmuje 15 minut, 5 minut
> wyrabianie ciasta w robocie z mąki z solą i wodą tudzież drożdżami,
> potem maks. 10 minut rośnięcie (no, wcześniej trzeba drożdże nakarmić
> cukrem, ale zaczną bulgotać w 5 minut, a wtedy można pobawić się ze
> składnikami pizzy). Pieczenie w dobrym piekarniku nie zajmie więcej niż
> 15 minut, więc całość można zrobić mniej więcej w pół godziny, a jeśli
> ciasto już czeka na rozwałkowanie, to i krócej.
Najwyrazniej nie wliczasz czasu mycia robota... ani walkowania.
> Gotowiec chyba nie będzie szybszy. No i pewnie będzie pizzą po polsku,
> czyli miękką, grubą, tłustą bułą. Taka to rzeczywiście pewnie i 20 minut
> musi rosnąć.
Tak przy okazji : szybkosc rosniecia ciasta zalezy wg ciebie od grubosci
pizzy ? Bie wyglupiaj sie.
Poza tym obawiam sie ze nie mowimy o tym samym gotowcu. Ja kupuje juz
ciasto cienko rozwalkowane, nic z tego "grubego" nie wychodzi, bo niby
jak.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |