« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-30 17:33:58
Temat: Grzyby - miodowka, czyli maslak pstryWitam
Co mozna zrobic z tego grzyba. Nigdy ich nie zbieralem, wolalem podgrzybki,
ale dzisiaj na grzybach chociaz chcialem czyms zapelnic koszyk. Do suszenia
sie nie nadaja. Wyrzucic?
Pozdrawiam
maf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-30 17:53:22
Temat: Re: Grzyby - miodowka, czyli maslak pstry"maf" <m...@n...alpha.pl> wrote in
news:ed4i6k$rg0$1@atlantis.news.tpi.pl:
> Witam
> Co mozna zrobic z tego grzyba. Nigdy ich nie zbieralem, wolalem
> podgrzybki, ale dzisiaj na grzybach chociaz chcialem czyms zapelnic
> koszyk. Do suszenia sie nie nadaja. Wyrzucic?
Jezeli mowimy o tym samym grzybku (suillus variegatus, zobacz link
http://www.hlasek.com/foto/suillus_variegatus_a5674.
jpg), to zapewniam Cie,
ze to doskonaly grzyb do wszelkiego rodzaju kulinarnej obrobki. Mozesz
zrobic z nim to, co robisz z podgrzybkami, a w samku nie ustepuje im na
krok. Do suszenia nadaje sie jak najbardziej.
--
Pozdrawiam
Kosek
kosek(_małpa_)tarchomin(_kropka_)pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-08-30 18:26:21
Temat: Re: Grzyby - miodowka, czyli maslak pstry
Użytkownik "maf" <m...@n...alpha.pl> napisał w wiadomości
news:ed4i6k$rg0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Co mozna zrobic z tego grzyba. Nigdy ich nie zbieralem, wolalem
> podgrzybki,
> ale dzisiaj na grzybach chociaz chcialem czyms zapelnic koszyk. Do
> suszenia
> sie nie nadaja. Wyrzucic?
> Pozdrawiam
> maf
>
>Nadaje się zarówno do suszenia, marynowania, jak i na wszelkiego rodzaju
>sosy i potrawy na ciepło. Bardzo smaczny grzyb.
Podrawiam i smacznego - Dominika.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-08-30 19:31:15
Temat: Re: Grzyby - miodowka, czyli maslak pstry
Użytkownik "Kosek" <kosek@_nospam_tarchomin.pl> napisał w wiadomości
news:Xns982FCA962E2B7kosektarchomin@213.180.128.149.
..
> "maf" <m...@n...alpha.pl> wrote in
> news:ed4i6k$rg0$1@atlantis.news.tpi.pl:
>
> Jezeli mowimy o tym samym grzybku (suillus variegatus, zobacz link
> http://www.hlasek.com/foto/suillus_variegatus_a5674.
jpg), to zapewniam
Cie,
> ze to doskonaly grzyb do wszelkiego rodzaju kulinarnej obrobki. Mozesz
> zrobic z nim to, co robisz z podgrzybkami, a w samku nie ustepuje im na
> krok. Do suszenia nadaje sie jak najbardziej.
Dzieki, to ten. Ten grzyb nie ma takiego zapachu jak podgrzybek, czy tez
inne z rodziny maslakow ktore zawsze zbieram. Ugotuje i zrobie marynowany.
Pozdrawiam
maf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-08-31 16:56:39
Temat: Re: Grzyby - miodowka, czyli maslak pstrymaf napisał(a):
> Użytkownik "Kosek" <kosek@_nospam_tarchomin.pl> napisał w wiadomości
> news:Xns982FCA962E2B7kosektarchomin@213.180.128.149.
..
>> "maf" <m...@n...alpha.pl> wrote in
>> news:ed4i6k$rg0$1@atlantis.news.tpi.pl:
>>
>> Jezeli mowimy o tym samym grzybku (suillus variegatus, zobacz link
>> http://www.hlasek.com/foto/suillus_variegatus_a5674.
jpg), to zapewniam
> Cie,
>> ze to doskonaly grzyb do wszelkiego rodzaju kulinarnej obrobki. Mozesz
>> zrobic z nim to, co robisz z podgrzybkami, a w samku nie ustepuje im na
>> krok. Do suszenia nadaje sie jak najbardziej.
> Dzieki, to ten. Ten grzyb nie ma takiego zapachu jak podgrzybek, czy tez
> inne z rodziny maslakow ktore zawsze zbieram. Ugotuje i zrobie marynowany.
> Pozdrawiam
> maf
>
>
>
>
poddus z cebula i zamroz. bedziesz mial na zime.
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-09-02 00:30:49
Temat: Re: Grzyby - miodowka, czyli maslak pstry
Użytkownik "Kosek" <kosek@_nospam_tarchomin.pl> napisał w wiadomości
news:Xns982FCA962E2B7kosektarchomin@213.180.128.149.
..
> "maf" <m...@n...alpha.pl> wrote in
> news:ed4i6k$rg0$1@atlantis.news.tpi.pl:
>
> ze to doskonaly grzyb do wszelkiego rodzaju kulinarnej obrobki. Mozesz
> zrobic z nim to, co robisz z podgrzybkami, a w samku nie ustepuje im na
> krok. Do suszenia nadaje sie jak najbardziej.
Witam
Kiedys go suszylem, byc moze w suszarce do grzybow da sie ususzyc, ale na
sznurku napewno nie.
Do podgrzybka mu daleko...Ale ugotowalem i .......mimo, ze zrobily sie
szaro-czarne, zrobilem marynate. W sloiku wygladaja ladnie.
Gotowaliscie kiedys miodowke? Szkoda, ze nie zrobilem fotki, wygladalo to
jak jakas potrawa czarownicy, tylko dodac skrzydlo kruka, oko nietoperza
itd. (a moze odwrotnie, skrzydlo nietoperza i oko kruka?)
Pozdrawiam
maf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |