« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2017-05-26 22:34:23
Temat: HumusWitam wszystkich.
To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania humusa. Jadłem to raz i
bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach raczej nieudanych (przepisy z
internetu)zniechęciłem się ((.
Czy zna może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus
? Będę wdzięczny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2017-05-26 23:41:09
Temat: Re: HumusW dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
> Witam wszystkich.
> To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania humusa. Jadłem to raz i
> bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach raczej nieudanych (przepisy z
> internetu)zniechęciłem się ((.
> Czy zna może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus
> ? Będę wdzięczny.
Nie znoszę czosnku, a szczególnie jego zapachu, ale tu jest trochę
przepisów:
https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=humus+przepis
Wyszukaj sobie może taki, który by Ci smakował.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2017-05-26 23:43:43
Temat: Re: HumusW dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
> Witam wszystkich. To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania
> humusa. Jadłem to raz i bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach
> raczej nieudanych (przepisy z internetu)zniechęciłem się ((. Czy zna
> może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus ?
> Będę wdzięczny.
Przepis na Hummus
Przepis na hummus jest prosty. Hummus to pasta z ciecierzycy lub inaczej
cieciorki wywodząca się z kuchni arabskiej. Przepis na hummus ulega
ciągłym delikatnym modyfikacjom, każdy ma swój ulubiony i ten, który
smakuje mu najbardziej. Podstawa pasty hummus jest ugotowana
ciecierzyca, czosnek, cytryna i pasta tahina. Do tego kumin mielony,
sól, oliwa. Można jednak pokusić się o dodanie suszonych pomidorów,
zioła jak bazylię, tymianek, ale również smażoną cebulę, lub wędzona
paprykę. Możliwości jest bardzo dużo!
Mój ulubiony przepis na hummus to właśnie ten. Powstaje fantastyczny
hummus, idealny do pieczywa, warzyw surowych, jako dip, jako smarowidło
do bułek i chlebka pita. Pycha, no pycha i już!
http://www.olgasmile.com/przepis-na-hummus.html
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2017-05-27 01:47:11
Temat: Re: HumusAnimka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
>> Witam wszystkich. To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania
>> humusa. Jadłem to raz i bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach
>> raczej nieudanych (przepisy z internetu)zniechęciłem się ((. Czy zna
>> może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus ?
>> Będę wdzięczny.
>
> Przepis na Hummus
>
> Przepis na hummus jest prosty. Hummus to pasta z ciecierzycy lub inaczej
> cieciorki wywodząca się z kuchni arabskiej. Przepis na hummus ulega
> ciągłym delikatnym modyfikacjom, każdy ma swój ulubiony i ten, który
> smakuje mu najbardziej. Podstawa pasty hummus jest ugotowana
> ciecierzyca, czosnek, cytryna i pasta tahina. Do tego kumin mielony,
> sól, oliwa. Można jednak pokusić się o dodanie suszonych pomidorów,
> zioła jak bazylię, tymianek, ale również smażoną cebulę, lub wędzona
> paprykę. Możliwości jest bardzo dużo!
> Mój ulubiony przepis na hummus to właśnie ten. Powstaje fantastyczny
> hummus, idealny do pieczywa, warzyw surowych, jako dip, jako smarowidło
> do bułek i chlebka pita. Pycha, no pycha i już!
> http://www.olgasmile.com/przepis-na-hummus.html
>
>
To chyba ta pani, co to konserwy mięsne pasteryzuje RAZ - i to w temp.
zaledwie 80 stopni C. Ba, innym niegramotnym toto poleca, jakby sama robiła
i co gorsza jadła. Przecież gdyby to jadła, to by już raczej nie żyła...
ona ani jej rodzina.
CZYLI WSZYSTKO JASNE.
PS. Nie wiem, nad czym te zachwyty - humus to po prostu zmiksowane
jedzenie.
Ja na to mówię PAPATUCHA.
Zęby bardzo przeszkadzają w spożywaniu.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2017-05-27 07:40:50
Temat: Re: HumusW dniu .05.2017 o 22:34 tandoori.curry <t...@g...com> pisze:
> Witam wszystkich.
> To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania humusa. Jadłem to raz i
> bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach raczej nieudanych (przepisy z
> internetu)zniechęciłem się ((.
> Czy zna może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus
> ? Będę wdzięczny.
Jeśli używałeś cieciorki z puszki, to chyba tu jest problem.
Uwielbiam ciecierzycę, ale humusu sam nie robię.
Natomiast mam zaufanie do Agnieszki Maciąg i proponuję zapoznać się z jej
uwagami:
http://agnieszkamaciag.pl/prawdziwy-humus-sekrety-go
towania-cieciorki/
Do Olgi Smile radzę nawet nie zaglądać, jej "uśmiech" na zdjęciach w
ilościach masowych zobrzydzi dokładnie wszystko.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2017-05-27 10:25:27
Temat: Re: HumusW dniu 26.05.2017 o 22:34, tandoori.curry pisze:
> Witam wszystkich.
> To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania humusa. Jadłem to raz i
> bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach raczej nieudanych (przepisy z
> internetu)zniechęciłem się ((.
> Czy zna może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus
> ? Będę wdzięczny.
Zależy, co kto lubi.
Mnie najbardziej odpowiada humus z dodatkiem suszonych pomidorów,
zmiksowany z odrobiną zalewy z tychże.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2017-05-27 11:04:22
Temat: Re: HumusW dniu .05.2017 o 07:40 Trefniś <t...@m...com> pisze:
> W dniu .05.2017 o 22:34 tandoori.curry <t...@g...com> pisze:
>
>> Witam wszystkich.
>> To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania humusa. Jadłem to raz i
>> bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach raczej nieudanych (przepisy z
>> internetu)zniechęciłem się ((.
>> Czy zna może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus
>> ? Będę wdzięczny.
>
> Jeśli używałeś cieciorki z puszki, to chyba tu jest problem.
>
> Uwielbiam ciecierzycę, ale humusu sam nie robię.
Ups...
Cieciorka i ciecierzyca to dwie różne rośliny.
Lepiej używać właściwiej nazwy - ciecierzyca.
> Natomiast mam zaufanie do Agnieszki Maciąg i proponuję zapoznać się z
> jej uwagami:
>
> http://agnieszkamaciag.pl/prawdziwy-humus-sekrety-go
towania-cieciorki/
>
> Do Olgi Smile radzę nawet nie zaglądać, jej "uśmiech" na zdjęciach w
> ilościach masowych zobrzydzi dokładnie wszystko.
>
>
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2017-05-27 15:10:10
Temat: Re: HumusPani Ewa napisała:
> Zależy, co kto lubi.
Jasne. Na pl.rec.ogrody będą mieli pewnie inne zdanie.
--
Jarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2017-05-27 15:59:01
Temat: Re: Humus"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnoiiuli.mhq.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pani Ewa napisała:
>
>> Zależy, co kto lubi.
>
> Jasne. Na pl.rec.ogrody będą mieli pewnie inne zdanie.
Dżdzownice też będą miały inne zdanie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2017-05-27 16:11:48
Temat: Re: HumusW dniu 27.05.2017 o 15:10, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> Zależy, co kto lubi.
> Jasne. Na pl.rec.ogrody będą mieli pewnie inne zdanie.
Niech oni tam zęby w glebę i cicho siedzą.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |