Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrad
a.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:HPQKxqiwsdOxoic9G63umMRpRxY=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5928be7f$0$15194$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Humus
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: Ikselka <i...@g...pl>
References: <oga3gf$b8n$1@sunflower.man.poznan.pl> <oga7ju$enk$1@news.icm.edu.pl>
Date: 26 May 2017 23:47:11 GMT
Lines: 41
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.10.41
X-Trace: 1495842431 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15194 79.185.10.41:51643
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377004
Ukryj nagłówki
Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
>> Witam wszystkich. To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania
>> humusa. Jadłem to raz i bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach
>> raczej nieudanych (przepisy z internetu)zniechęciłem się ((. Czy zna
>> może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus ?
>> Będę wdzięczny.
>
> Przepis na Hummus
>
> Przepis na hummus jest prosty. Hummus to pasta z ciecierzycy lub inaczej
> cieciorki wywodząca się z kuchni arabskiej. Przepis na hummus ulega
> ciągłym delikatnym modyfikacjom, każdy ma swój ulubiony i ten, który
> smakuje mu najbardziej. Podstawa pasty hummus jest ugotowana
> ciecierzyca, czosnek, cytryna i pasta tahina. Do tego kumin mielony,
> sól, oliwa. Można jednak pokusić się o dodanie suszonych pomidorów,
> zioła jak bazylię, tymianek, ale również smażoną cebulę, lub wędzona
> paprykę. Możliwości jest bardzo dużo!
> Mój ulubiony przepis na hummus to właśnie ten. Powstaje fantastyczny
> hummus, idealny do pieczywa, warzyw surowych, jako dip, jako smarowidło
> do bułek i chlebka pita. Pycha, no pycha i już!
> http://www.olgasmile.com/przepis-na-hummus.html
>
>
To chyba ta pani, co to konserwy mięsne pasteryzuje RAZ - i to w temp.
zaledwie 80 stopni C. Ba, innym niegramotnym toto poleca, jakby sama robiła
i co gorsza jadła. Przecież gdyby to jadła, to by już raczej nie żyła...
ona ani jej rodzina.
CZYLI WSZYSTKO JASNE.
PS. Nie wiem, nad czym te zachwyty - humus to po prostu zmiksowane
jedzenie.
Ja na to mówię PAPATUCHA.
Zęby bardzo przeszkadzają w spożywaniu.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|