Data: 2017-05-28 09:41:34
Temat: Re: Humus
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2017-05-27 o 01:47, Ikselka pisze:
>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>> W dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
>>>> Witam wszystkich. To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania
>>>> humusa. Jadłem to raz i bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach
>>>> raczej nieudanych (przepisy z internetu)zniechęciłem się ((. Czy zna
>>>> może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus ?
>>>> Będę wdzięczny.
>>>
>>> Przepis na Hummus
>>>
>>> Przepis na hummus jest prosty. Hummus to pasta z ciecierzycy lub inaczej
>>> cieciorki wywodząca się z kuchni arabskiej. Przepis na hummus ulega
>>> ciągłym delikatnym modyfikacjom, każdy ma swój ulubiony i ten, który
>>> smakuje mu najbardziej. Podstawa pasty hummus jest ugotowana
>>> ciecierzyca, czosnek, cytryna i pasta tahina. Do tego kumin mielony,
>>> sól, oliwa. Można jednak pokusić się o dodanie suszonych pomidorów,
>>> zioła jak bazylię, tymianek, ale również smażoną cebulę, lub wędzona
>>> paprykę. Możliwości jest bardzo dużo!
>>> Mój ulubiony przepis na hummus to właśnie ten. Powstaje fantastyczny
>>> hummus, idealny do pieczywa, warzyw surowych, jako dip, jako smarowidło
>>> do bułek i chlebka pita. Pycha, no pycha i już!
>>> http://www.olgasmile.com/przepis-na-hummus.html
>>>
>>>
>>
>> To chyba ta pani, co to konserwy mięsne pasteryzuje RAZ - i to w temp.
>> zaledwie 80 stopni C. Ba, innym niegramotnym toto poleca, jakby sama robiła
>> i co gorsza jadła. Przecież gdyby to jadła, to by już raczej nie żyła...
>> ona ani jej rodzina.
>> CZYLI WSZYSTKO JASNE.
>>
>> PS. Nie wiem, nad czym te zachwyty - humus to po prostu zmiksowane
>> jedzenie.
>> Ja na to mówię PAPATUCHA.
>> Zęby bardzo przeszkadzają w spożywaniu.
>
> Ja tego świstwa nie jadam.
>
Nie interesuje mnie to.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|