Data: 2017-06-02 19:15:26
Temat: Re: Humus
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2017-06-02 12:58, obywatel tandoori.curry uprzejmie donosi:
> Zrobiłem tak. Czerwona cieciorka rozgotowana na papkę. (Około 15 min).
> Odlewam nadmiar wody. Chłodzę. W międzyczasie prażę około połowe wagowo
> w stosunku do cieciorki nasion sesamu na złoty kolor. Chłodzę. Mix
> cieciorki blenderem. Mix sesamu na papkę młynkiem do kawy. Dodaje soli,
> rozgniecione ząbki czosnku sok z cytryny i sól jak nie zapomnę. Wszystko
> mieszam. Posypuję na powierzchni tymiankiem albo zaatarem jak jest. Oraz
> trochę ostrej papryki.
>
> Dużo chyba zależy od cieciorki. Jak próbowałem z zielonej to było
> kiepsko. pozdrawiam wszyskich.
No to rzeczywiście wyszedł chyba humus.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|