Data: 2017-05-27 01:47:11
Temat: Re: Humus
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2017-05-26 o 22:34, tandoori.curry pisze:
>> Witam wszystkich. To mój pierwszy post a dotyczy przygotowania
>> humusa. Jadłem to raz i bardzo mi to smakowało. Po kilku próbach
>> raczej nieudanych (przepisy z internetu)zniechęciłem się ((. Czy zna
>> może ktoś z Was wypróbowany i sprawdzony przepis na tahini/humus ?
>> Będę wdzięczny.
>
> Przepis na Hummus
>
> Przepis na hummus jest prosty. Hummus to pasta z ciecierzycy lub inaczej
> cieciorki wywodząca się z kuchni arabskiej. Przepis na hummus ulega
> ciągłym delikatnym modyfikacjom, każdy ma swój ulubiony i ten, który
> smakuje mu najbardziej. Podstawa pasty hummus jest ugotowana
> ciecierzyca, czosnek, cytryna i pasta tahina. Do tego kumin mielony,
> sól, oliwa. Można jednak pokusić się o dodanie suszonych pomidorów,
> zioła jak bazylię, tymianek, ale również smażoną cebulę, lub wędzona
> paprykę. Możliwości jest bardzo dużo!
> Mój ulubiony przepis na hummus to właśnie ten. Powstaje fantastyczny
> hummus, idealny do pieczywa, warzyw surowych, jako dip, jako smarowidło
> do bułek i chlebka pita. Pycha, no pycha i już!
> http://www.olgasmile.com/przepis-na-hummus.html
>
>
To chyba ta pani, co to konserwy mięsne pasteryzuje RAZ - i to w temp.
zaledwie 80 stopni C. Ba, innym niegramotnym toto poleca, jakby sama robiła
i co gorsza jadła. Przecież gdyby to jadła, to by już raczej nie żyła...
ona ani jej rodzina.
CZYLI WSZYSTKO JASNE.
PS. Nie wiem, nad czym te zachwyty - humus to po prostu zmiksowane
jedzenie.
Ja na to mówię PAPATUCHA.
Zęby bardzo przeszkadzają w spożywaniu.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|