Data: 2010-03-01 11:34:10
Temat: Re: Jadłeś - nie jedź !
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:dn4i95dhx7hy.t3upf7ee5jbu$.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 01 Mar 2010 10:55:11 +0100, medea napisał(a):
>
>> Bbjk pisze:
>>> Vilar pisze:
>>>
>>>> Gramatka?
>>>> Tak to się nazywało?
>>>> Kiedy to jedzono (tak pi razy.... )???
>>>
>>> Najbardziej polularna piwna polewka byla w XVIII w., jadano ją
>>> pospolicie do połowy XIX (Gloger i inni opisują detalicznie).
>>
>> No proszę. A ja sobie wyobrażam, że po tej potrawie to musiały być
>> niezłe jazdy jelitowe - piwo z twarogiem! ;)
>
>
> Gotowane piwo. Czyli fermentacja zabita. A twaróg - to tylko mlekowa , i
> też zabita temperaturą.
> --
>
> Ikselka.
Bardzo podobna do żuru, który jadam nadal z twrogiem, gdy mam świeży.
|