Data: 2003-12-29 10:35:11
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tadeusz Smal wrote:
> (...)
> > Pewnie też dobre. Spróbuj - nic nie ryzykujesz oprócz odrobiny czasu :-)
> :)
> tak wlasnie sobie myslalem
> :)
> fermentacja tylko na bazie cukrow zawartych w sliwkach
> ?
Zgadza się. Takie przejrzałe wrzucali.
> o destylacji tez bym sie chetnie dowiedzial czegos wiecej
> aby nie odkrywac samemu ameryki
> :)
Co tu odkrywać - wiadomo, że co najmniej dwa razy trzeba.
Do drugiego pędzenia dobrze dodać kryształków nadmanganianu
potasu (to już nie od tych chłopów :-)), ale nie potrafię wyjaśnic, co ten
nadmanganian ma poprawić :-)
Krycha poświąteczna
|