Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Piotrek" <k...@s...pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: Jaka najzdrowsza margaryna? - pomoc w przygotowaniu rankingu
Date: Wed, 10 Sep 2008 12:46:40 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 37
Message-ID: <ga8c49$3o9$1@inews.gazeta.pl>
References: <ga7ndn$a2e$1@news.vectranet.pl>
<ga7t26$7v6$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<ga7sct$eel$1@news.vectranet.pl> <ga8ab4$re7$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: host86-133-43-194.range86-133.btcentralplus.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1221047241 3849 86.133.43.194 (10 Sep 2008 11:47:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 10 Sep 2008 11:47:21 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-User: xman750
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:250192
Ukryj nagłówki
Użytkownik "NoName" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
news:ga8ab4$re7$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Daniel Stalica pisze:
>> jangr pisze:
>>> Użytkownik "Daniel Stalica" <d...@s...info> napisał w wiadomości
>>> news:ga7ndn$a2e$1@news.vectranet.pl...
>>>
>>> Pytanie w tytule jest źle postawione.
>>> Żadna margaryna nie jest zdrowa.
>>> No, chyba, że to trollowanie, no to przepraszam. :-)
>>
>> Nie chcę rozstrzygać tego czy jest zdrowa czy nie, chodzi o wybranie tej
>> najbardziej wartościowej, tej lepszej :)
>>
>
>
>
> Jak bedziesz mial mozliwosc to zaopatruj sie na wsi u gospodarza ktory nie
> dosypuje ani nie dolewa niczego. Bedziesz mial dzieki temu obraz na to co
> jesz.
> najprostszy chyba experyment to maslanka z mleka, takie normalne mleko
> scina sie po 2-3 dniach zaleznie od temperatury i praktycznie w 99% bedzie
> to maslanka
maślanka z mleka ? cos ci sie pomerdało maślanka jest produktem ubocznym
powstającym podczas produkcji masła ze śmietany
ścięte mleko to tzw. kwaśne mleko z którego produkuje się biały ser po tym z
kolei zostaje serwatka a co do tego co w sklepie sprzedają to wiadomo że
musi to być jakoś pasteryzowane żeby sie nie zepsuło po 2 dniach stania na
półce nt. dolewania wody wypowiadał się nie będę ale to na pewno zależy od
producenta ewentualnie mocno odciągnięte ze śmietany mleko może sprawiać
takie wrażenie.
Pzdr
Piotrek
|