Data: 2008-09-10 11:46:40
Temat: Re: Jaka najzdrowsza margaryna? - pomoc w przygotowaniu rankingu
Od: "Piotrek" <k...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "NoName" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
news:ga8ab4$re7$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Daniel Stalica pisze:
>> jangr pisze:
>>> Użytkownik "Daniel Stalica" <d...@s...info> napisał w wiadomości
>>> news:ga7ndn$a2e$1@news.vectranet.pl...
>>>
>>> Pytanie w tytule jest źle postawione.
>>> Żadna margaryna nie jest zdrowa.
>>> No, chyba, że to trollowanie, no to przepraszam. :-)
>>
>> Nie chcę rozstrzygać tego czy jest zdrowa czy nie, chodzi o wybranie tej
>> najbardziej wartościowej, tej lepszej :)
>>
>
>
>
> Jak bedziesz mial mozliwosc to zaopatruj sie na wsi u gospodarza ktory nie
> dosypuje ani nie dolewa niczego. Bedziesz mial dzieki temu obraz na to co
> jesz.
> najprostszy chyba experyment to maslanka z mleka, takie normalne mleko
> scina sie po 2-3 dniach zaleznie od temperatury i praktycznie w 99% bedzie
> to maslanka
maślanka z mleka ? cos ci sie pomerdało maślanka jest produktem ubocznym
powstającym podczas produkcji masła ze śmietany
ścięte mleko to tzw. kwaśne mleko z którego produkuje się biały ser po tym z
kolei zostaje serwatka a co do tego co w sklepie sprzedają to wiadomo że
musi to być jakoś pasteryzowane żeby sie nie zepsuło po 2 dniach stania na
półce nt. dolewania wody wypowiadał się nie będę ale to na pewno zależy od
producenta ewentualnie mocno odciągnięte ze śmietany mleko może sprawiać
takie wrażenie.
Pzdr
Piotrek
|