Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.lublin.p
l!not-for-mail
From: "Agusia D." <N...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Jakie garnki?? OT
Date: Tue, 25 Jan 2005 22:55:15 +0100
Organization: lubman
Lines: 44
Message-ID: <ct6f9h$mq8$1@news.lublin.pl>
References: <ct3iuh$srg$1@atlantis.news.tpi.pl> <ct57ol$kua$1@news.lublin.pl>
<ct6dvs$fad$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.182.110.228
X-Trace: news.lublin.pl 1106690161 23368 212.182.110.228 (25 Jan 2005 21:56:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Jan 2005 21:56:01 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:52490
Ukryj nagłówki
Użytkownik "pawelWN" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ct6dvs$fad$1@news.onet.pl...
Witam.
Po pierwsze jak Twoje niegrzeczne stwierdzenia mają się do pytania zawartego
w temacie?
Ale odpowiem.
> Zapytam prosto co tam genialnego ?
> To się zaopatrz, tylko co w tym świetnego ?
Genialna jest konstrukcja garnka, przykręcanej pomysłowo rączki, tego, że i
garnek, i pokrywka i również rączka są żaroodporne i mogę wstawić całość do
piekarnika i nie martwić się, że coś się stanie. Nie muszę też przekładać
np. fritaty z patelni (bo najpierw, zapewne wiesz, dusi się warzywa lub inne
ingrediencje) do garnka żaroodpornego i dopiero wkładać do piekarnika. To
część zalet.
> To sobie kup jeden i zobacz, że w nich tez mozna gotować.
Myślę, że można w nich gotować na gazie. Ja mam płytę ceramiczną i lepiej
się spisują te z grubym dnem. Miałam jeden emaliowany z cienkim dnem i
uważam, że to była pomyłka. Oddałam go czym prędzej. Moja Mama ma garnki
emaliowane i ma również stalowe z grubym dnem, gotuje tak jak ja na kuchni
ceramicznej i też tak jak ja uważa, że lepsze są te z grubym dnem.
> PS. To w ogóle masz coś wspólnego z gotowaniem ? bo mam wrażenie, że
chyba
> raz jajka na twardo zrobiłaś.
Tak się składa, że o gotowaniu wiem prawdopodobniej więcej niż Ty. Gotuję
codziennie od wielu lat. A Ty pewnie za gotowanie uważasz ugotowanie
ziemniaków (rzeczywiście tu cienkie dno się spisuje, bo woda się szybko
ugotuje) i usmażenie schabowego (na zwykłej patelni to się tego tłuszczu
leje i leje)? (tak się można domyślać)
Agnieszka
Ps. A do jajek mam urządzenie, które robi "dzyń" i samo gotuje, ale Ty
pewnie o takim urządzeniu nie słyszałeś)
--
____________________________
Radio - to cudowny wynalazek!
Jeden ruch ręki - i nic nie słychać.
J. Tuwim
|