« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-04-10 07:48:25
Temat: Re: Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?No to podsumuję.
Kiszonkę bez soli zrobić się da, tyle że będzie niesmaczna dla ludzi -
potwierdzam.Mało tego, jest nie jadalna, jeśli sie nie wie że wystarczy
dosoliś/przynajmniej w kapuśniaczku/, bo smak odbiega daleko od normalnej
"ludzkiej" kiszonki i dla tego wielu zapewne stwierdziło, że się nie da.
Jest nietrwała, co nie przeszkadza producentowi, który ją zapasteryzował i
zafoliował. Tylko jeszcze jedno pytanie- dla czego? Zoszczędności? Ceny soli i
kapusty sa podobne, tyle że sól trzeba kupić, kapustę można sobie wchodować.
Myśle jednak że skórka nie warta wyprawki bo sól przyspiesza puszczanie soku.
No chybaże producentstał na krawędzi bankructwa i nie miał na sól a za to nogi
do deptania wykorzystał i puścił w skarpetkach :(.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-04-10 07:51:37
Temat: Re: Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?
" Zora" <z...@g...pl> wrote in message
news:e1d2k9$75$1@inews.gazeta.pl...
> No to podsumuję.
> Kiszonkę bez soli zrobić się da, tyle że będzie niesmaczna dla ludzi -
> potwierdzam.Mało tego, jest nie jadalna, jeśli sie nie wie że wystarczy
> dosoliś/przynajmniej w kapuśniaczku/, bo smak odbiega daleko od normalnej
> "ludzkiej" kiszonki i dla tego wielu zapewne stwierdziło, że się nie da.
> Jest nietrwała, co nie przeszkadza producentowi, który ją zapasteryzował i
> zafoliował. Tylko jeszcze jedno pytanie- dla czego? Zoszczędności? Ceny
> soli i
> kapusty sa podobne, tyle że sól trzeba kupić, kapustę można sobie
> wchodować.
> Myśle jednak że skórka nie warta wyprawki bo sól przyspiesza puszczanie
> soku.
> No chybaże producentstał na krawędzi bankructwa i nie miał na sól a za to
> nogi
> do deptania wykorzystał i puścił w skarpetkach :(.
PEWNIE DLA TYCH, KTÓRZY STOSUJĄ DIETĘ BEZSODOWĄ.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-04-11 09:01:04
Temat: Re: Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> PEWNIE DLA TYCH, KTÓRZY STOSUJĄ DIETĘ BEZSODOWĄ.
>
Nie wierzę, to naprawdę było niejadalne i w smaku nie przypominało kapusty
kiszonej, dopiero po doooobrym posoleniu dało się jeść.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-04-11 09:12:55
Temat: Re: Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?
" Zora" <z...@g...pl> wrote in message
news:e1fr8g$cpo$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>
>
>> PEWNIE DLA TYCH, KTÓRZY STOSUJĄ DIETĘ BEZSODOWĄ.
>>
>
> Nie wierzę, to naprawdę było niejadalne i w smaku nie przypominało kapusty
> kiszonej, dopiero po doooobrym posoleniu dało się jeść.
Właśnie o tym mówię, niektórzy nie mogą soli jeść, ale po przeróbce taka
kapusta nadawałby się (być może) na pierogi, paszteciki, łazanki...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |