Data: 2007-12-05 14:04:54
Temat: Re: Kwaśne wino
Od: "Andrzej S." <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik mirzan napisał:
>
> Są octy, których ceny bywają olbrzymie, produkcja octów balsamicznych
> trwa czasem ponad 10 lat.
Ale sa tez alkohole, których produkcja trwa kilkadziesiat lat.
Nasza cywilizacja duzo bardziej ceni wóde niż ocet. I ma racje :-)
> Lepiej przedestylować nieudane wino.Pędzenie samogonu obniża zużycie
> alkoholu.Nie każdego można poczęstować, bo się może przyzwyczaić od jednego
> razu, a jak wyjdzie bardzo dobry, to szkoda wypić, przyjemnie popatrzeć.
> Pozdrawiam.Mirzan
>
O wlasnie! Kochamy bimber! Niejasna sytuacja wokół bimbrownictwa w
Polsce szkodzi cywilizacji. Już wykazuje, dlaczego jestesmy wybrańcami
- nie jestesmy tak popędliwi jak Rosjanie - wóda ma szanse postać
- mamy surowce i przyprawy znacznie bogatsze niz Skandynawowie,
- nie mamy tak pedalskiego smaku jak Zachód,
- nie jestesmy tandeciarzami jak Amerykanie,
- nie jestesmy pedantami jak ludy germańskie,
- jesteśmy narodem majsterkowiczów - pomajstrowalibysmy przy bimbrowni.
- mamy duze potrzeby i duże mozliwosci ;-)
Tu szybko ulęgłyby sie arcydzieła sztuki bimbrowniczej. Dobrzy są też na
antypodach, ale im wolno.
Jakby ktoś szukał - strony wolnych bimbrowników:
http://homedistiller.org/
Ale nasze nie gorsze!
http://www.bimber.info/
--
A S
|