« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-06 18:25:47
Temat: Łazanki z kapustąJak zrobić, po prostu ugotować kapustę i łazanki i wymieszać?
Czegoś brak.....
Poradźcie proszę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-06 18:47:13
Temat: Re: Łazanki z kapustą
> Jak zrobić, po prostu ugotować kapustę i łazanki i wymieszać?
> Czegoś brak.....
> Poradźcie proszę
kapuste poszatkowac, posolic, zalac woda, obgotowac az zmieknie, na masle
zeszklic cebule, dodac do kapusty (mozna zrobic z grzybami, wtedy wraz z
cebyla dodac posiekane grzyby), zmieszac wszytsko razem dusic jeszcze zeby
przeszo sie smakiem.
jeszzce lepsze jest jak doda sie to tego troche podsmazonej kielbasy, boczku
mozna tez zrobic z kiszonej kapusty (tylko kapuste trzeba odcisnac z soku
(pozniej w trakcie gotowania mozna dolac soku jesli bedzie zbyt malo
kwasna), lub np pol na pol - surowa i kiszona
doprawic wszytsko sola, pieprzem, idrobina maggi
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-06 20:34:08
Temat: Re: Łazanki z kapustą
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:aqbo2d$jvs$1@news2.tpi.pl...
>
> > Jak zrobić, po prostu ugotować kapustę i łazanki i wymieszać?
> > Czegoś brak.....
> > Poradźcie proszę
>
> kapuste poszatkowac, posolic, zalac woda, obgotowac az zmieknie, na masle
> zeszklic cebule, dodac do kapusty (mozna zrobic z grzybami, wtedy wraz z
> cebyla dodac posiekane grzyby), zmieszac wszytsko razem dusic jeszcze zeby
> przeszo sie smakiem.
>
> jeszzce lepsze jest jak doda sie to tego troche podsmazonej kielbasy,
boczku
>
> mozna tez zrobic z kiszonej kapusty (tylko kapuste trzeba odcisnac z soku
> (pozniej w trakcie gotowania mozna dolac soku jesli bedzie zbyt malo
> kwasna), lub np pol na pol - surowa i kiszona
>
> doprawic wszytsko sola, pieprzem, idrobina maggi
>
> Marta
>
>
Serdeczne dzięki przystępuję do gotowania, mam do pani sentyment moja córka
ma takie samo imię, dziękuję jeszcze raz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-06 20:43:07
Temat: Re: Łazanki z kapustą
> Serdeczne dzięki przystępuję do gotowania, mam do pani sentyment moja
córka
> ma takie samo imię, dziękuję jeszcze raz
Hihi, prosze bardzo :)
Smacznego :)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-06 22:06:43
Temat: Re: Łazanki z kapustąSkorzystałem z Pani przepisu. Niebo w gębie.
Pozdrawiam,
Paweł
Marta Trzaska <m...@m...net.pl> wrote in message
news:aqburs$at8$1@news2.tpi.pl...
>
> > Serdeczne dzięki przystępuję do gotowania, mam do pani sentyment moja
> córka
> > ma takie samo imię, dziękuję jeszcze raz
>
>
> Hihi, prosze bardzo :)
> Smacznego :)
>
> Marta
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-07 06:21:12
Temat: Re: Łazanki z kapustączy lepsze są pół na pół kwaśna ze świeżą? czy lepsze z samej kiszonej
.........................
...........................
> >
> > > Jak zrobić, po prostu ugotować kapustę i łazanki i wymieszać?
> > > Czegoś brak.....
> > > Poradźcie proszę
> >
> > kapuste poszatkowac, posolic, zalac woda, obgotowac az zmieknie, na
masle
> > zeszklic cebule, dodac do kapusty (mozna zrobic z grzybami, wtedy wraz z
> > cebyla dodac posiekane grzyby), zmieszac wszytsko razem dusic jeszcze
zeby
> > przeszo sie smakiem.
> >
> > jeszzce lepsze jest jak doda sie to tego troche podsmazonej kielbasy,
> boczku
> >
> > mozna tez zrobic z kiszonej kapusty (tylko kapuste trzeba odcisnac z
soku
> > (pozniej w trakcie gotowania mozna dolac soku jesli bedzie zbyt malo
> > kwasna), lub np pol na pol - surowa i kiszona
> >
> > doprawic wszytsko sola, pieprzem, idrobina maggi
> >
> > Marta
> >
> >
> Serdeczne dzięki przystępuję do gotowania, mam do pani sentyment moja
córka
> ma takie samo imię, dziękuję jeszcze raz
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-08 09:31:35
Temat: Re: Łazanki z kapustąUżytkownik "sMOCZYCA" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aqd4c9$kh$1@flis.man.torun.pl...
> czy lepsze są pół na pół kwaśna ze świeżą? czy lepsze z samej kiszonej
> .........................
> ...........................
ja robię z samej kiszonej, ale za to z pieczarkami lub grzybkami (zalezy co
aktualnie posiadam).
pozdrawiam
Anka
--
www.aniatg.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-09 09:35:15
Temat: Re: Łazanki z kapustą
> czy lepsze są pół na pół kwaśna ze świeżą? czy lepsze z samej kiszonej
Ja wole z samej kiszonej, aczkolwiek mieszanka tez smaczna :)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |