« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-27 07:49:40
Temat: MASŁO czy MARGARYNA?co jest zdrowsze?
słyszałam, że proces produkcji margaryny przypomina produkcję papierosów...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2002-02-27 16:43:35
Temat: Re: MASŁO czy MARGARYNA?
"darpola" <d...@w...pl> wrote in message news:3c7c8f65@news.vogel.pl...
> co jest zdrowsze?
zdania sa podzielone. mowilo sie ze margaryna, ale powraca sie powoli do
masla
> słyszałam, że proces produkcji margaryny przypomina produkcję
papierosów...
produkcja wszelkich rzeczy spozywczych na skale przemyslowa przypomina
produkcje papierosow
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2002-02-28 06:03:45
Temat: Re: MASŁO czy MARGARYNA?margaryne uzyskuje sie poprzez chemiczne utwardzenie (uwodorowanie)
tłuczczowców płynnych do stałych na katalizatorze niklowym.... a masło no
cóż.... ubija i ubija i ubija......(ze śmietany+ firmowe dodatki)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2002-02-28 19:43:57
Temat: Re: MASŁO czy MARGARYNA?"darpola" <d...@w...pl> wrote in message news:3c7c8f65@news.vogel.pl...
> co jest zdrowsze?
> słyszałam, że proces produkcji margaryny przypomina produkcję
papierosów...
Masło - opinia mojego lekarza rodzinnego. Nawet dla osoby o podwyższonym
cholesterolu.
No i ten smak...:)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2002-03-01 00:09:43
Temat: Re: MASŁO czy MARGARYNA?In article <3...@n...vogel.pl>, d...@w...pl says...
> co jest zdrowsze?
> słyszałam, że proces produkcji margaryny przypomina produkcję papierosów...
Maslo. To co jest w margarynach to smietnik polaczony z bomba atomowa
zaprawiony dla smaku odrobina niezdrowego tluszczu. Oczywiscie
choelsterolu tam nie ma - nie przezylby.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2002-03-01 07:25:23
Temat: Re: MASŁO czy MARGARYNA?jest taka gazeta SHAEP
tam piszą o takiej margarynie która kosztuje ok. 12 zł (jakaś fińska)
która rewelacyjnie wspomamga obniżenie BAD CHOLESTEROL
zasadniczo problem margaryn - to problem koncernów produkujących margarynę i
ich propaganda w telewizji i czasopismach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2002-03-02 09:26:50
Temat: Re: MASŁO czy MARGARYNA?
> Masło - opinia mojego lekarza rodzinnego. Nawet dla osoby o podwyższonym
> cholesterolu.
> No i ten smak...:)))
Nawet nie zastanawiajac sie nad wzgledami zdrowotnymi,
to jak mam meczyc sie ze smarowaniem maslem, to wole margaryne.
No i ten smak masla...:((((
FUJ!!!
PZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2002-03-03 13:31:35
Temat: Re: MASŁO czy MARGARYNA?> tłuczczowców płynnych do stałych na katalizatorze niklowym..
Witam.
Pragnę jeszcze dodać, że stały katalizator Ni jest w postaci bardzo drobnego
proszku a cała reakcja przebiega w fazie fluidalnej, więc nikt nie bawi się
już w odzysk niklu, tylko ładują go do żółtych pojemniczków z napisem
"zdrowa żywność". A nikiel jak to nikiel, zalego sobie potem w wątróbce i
innych organach, a jedzący "zdrową żywność" mogą co najwyżej wygłubywać go
sobie z między zębów.
A tak na serio, to radzę pooglądać margarynkę pod mikroskopem pow. około 100
razy a można się doszukać malutkich bryłek tegoż metalu.
Pozdrawiam
Chemik Jester
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |