Data: 2003-02-23 08:54:01
Temat: Re: MM.Nutella! ;)
Od: "misiczka" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dieta" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b3a1kl$55r$1@inews.gazeta.pl...
> Po chwili namyslu....
> A co w takim razie z pelnym mlekiem, jogurtami 3%, tlustym serem bialym
itd?
> Czyzby mialo to oznaczac, ze w przypadku tego typu produktow wazna jest
> zawartosc tluszczu (albo 0% albo 30%) i tylko naprawde duza zawartosc
> tluszczu jak w przypadku serow zoltych i camembertow powoduje, ze
przebiega
> proces o ktorym pisalas a jesli jest to jakies tam powiedzmy 3% to
> procentowy udzial tluszczu jest zbyt maly by spowolnic oproznianie zoladka
z
> tresci i skrobia trawiona jest szybciej...?
To możliwe. Do tego dochodzi jeszcze kwestia - jak silne jest połączenie
tego tłuszczu z laktozą. Czyli w camembercie te wiązania będą silniejsze niż
w zwykłym białym serze. Tak na mój rozum :-)
pozdrawiam cieplutko
misiczka (Wrocław)
--
Kobiety tylko dlatego tak się stroją,
że oko mężczyzny jest lepiej rozwinięte niż jego rozum :-)
http://www.misiczka.com
|