Data: 2002-12-11 13:08:03
Temat: Re: MM i swieta
Od: Gosia Garkowska <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article at7cu1$srh$...@n...tpi.pl, deFER at c...@w...pl wrote on 11/12/02
13:58:
> moczka - gotowany w olbrzymim garcu piernik rybny (nie wiem skąd ta nazwa)
> następnie wrzucone do niego rodzynki, posiekane ananasy, migdały, morele,
> mandarynki,figi, orzechy włoskie, sok z cytryny, trochę kakao i CUKIER
> całość jest slodka i bardzo dobra
Piernik rybny???????
:-)))
>
> a makówki to chyba wszyscy znają, ale dla ścisłości to bułka maślana, mak,
> miód, rodzynki i takie tam - pychota
nie znja :-( ja znak tylko kluski z makiem i miodem, ale nigdy tego nie
jadlam bo bylo za slodkie.
z potraw nie-monti planuje jednak tylko pierozki z kapusta i grzybami
oczywiscie.
nie bijcie!!!
i dzieki za wyjanienia - ciekawe te tradycje Swiateczne w roznych stronach
Polski :-)
--
*gosia juz troche uswiadomiona*
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|