« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-15 08:09:37
Temat: Makaron conchiglie, jaki farsz?
Witam,
chciałabym przygotować muszle nadziewane jakimś smacznym farszem. Czy
moglibyście podzielić się sprawdzonym przepisem na takowy farsz, czy pastę,
którą możnaby wypełnić te muszle? Później dobrze byłoby to wszystko zapiec.
Pozdrawiam.
P.S. Szukałam w archiwum grupy, ale prawie nic na ten temat.
Milena
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-15 10:29:57
Temat: Re: Makaron conchiglie, jaki farsz?>
> Witam,
> chciałabym przygotować muszle nadziewane jakimś smacznym farszem. Czy
> moglibyście podzielić się sprawdzonym przepisem na takowy farsz, czy pastę,
> którą możnaby wypełnić te muszle? Później dobrze byłoby to wszystko zapiec.
> Pozdrawiam.
>
> P.S. Szukałam w archiwum grupy, ale prawie nic na ten temat.
>
> Milena
Nic się nie znajdzie? :(((((
Milena
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-15 10:56:58
Temat: Re: Makaron conchiglie, jaki farsz?
Użytkownik "Milena" <m...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7815.000018e1.3f8d00c0@newsgate.onet.pl...
>
> Witam,
> chciałabym przygotować muszle nadziewane jakimś smacznym farszem. Czy
> moglibyście podzielić się sprawdzonym przepisem na takowy farsz, czy
pastę,
> którą możnaby wypełnić te muszle? Później dobrze byłoby to wszystko
zapiec.
> Pozdrawiam.
>
> P.S. Szukałam w archiwum grupy, ale prawie nic na ten temat.
>
> Milena
>
1.pieczarki, cebula, podsmażyć, napełnić makaron,posypać zółtym serem zapiec
2.brokuły,czosnek śmietana
3. mięso mielone
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-15 16:34:39
Temat: Re: Makaron conchiglie, jaki farsz?
Milena wrote:
>
> >
> > Witam,
> > chciałabym przygotować muszle nadziewane jakimś smacznym farszem. Czy
> > moglibyście podzielić się sprawdzonym przepisem na takowy farsz, czy pastę,
> > którą możnaby wypełnić te muszle? Później dobrze byłoby to wszystko zapiec.
> > Pozdrawiam.
> >
> > P.S. Szukałam w archiwum grupy, ale prawie nic na ten temat.
> >
> > Milena
>
> Nic się nie znajdzie? :(((((
A wpisalas haslo muszle w google? oto wyniki:
http://tinylink.com/?Tz4mxkhjjR
http://tinylink.com/?4rmwvLoTFT
Te same przepisy sa rowniez w puszccce, jesli tam wolisz szukac:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1963
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1598
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-15 18:22:51
Temat: Re: Makaron conchiglie, jaki farsz?
> 1.pieczarki, cebula, podsmażyć, napełnić makaron,posypać zółtym serem zapiec
> 2.brokuły,czosnek śmietana
> 3. mięso mielone
>
> Anet
Serdecznie Wam dziękuję. Rzeczywiście, nie wpadłam na to żeby szukać
pod "muszle" (uparłam się przy włoskiej nazwie), a o puszszce właśnie się
dowiedziałam.
Milena
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-15 18:39:36
Temat: Re: Makaron conchiglie, jaki farsz?Milena wrote:
>
> Witam,
> chciałabym przygotować muszle nadziewane jakimś smacznym farszem. Czy
> moglibyście podzielić się sprawdzonym przepisem na takowy farsz, czy
> pastę, którą możnaby wypełnić te muszle? Później dobrze byłoby to wszystko
> zapiec. Pozdrawiam.
>
> P.S. Szukałam w archiwum grupy, ale prawie nic na ten temat.
>
> Milena
>
>
Można tak:
na farsz: 15 dkg sera typu fontina lub mozarella (może być żółty, ale musi
łatwo się rozpuszczać), 2 żółtka, 10 dkg szynki konserwowej, łyzka masła, 2
czubate łyżki startego parmezanu + beszamel (2 łyzki masła, 2 łyżki mąki,
ok. 1/2 litra mleka, gałka muszkatołowa, sól, pieprz)
beszamel robi się tak: rozpuść masło i dodaj mąkę, kiedy już jest zagrzana
dodawaj pomału po trochę letniego mleka, grzej na b. małym ogniu ciagle
mieszając i nie dopuszczając do wrzenia, przypraw solą pieprzem i gałką.
Pod koniec dodaj rozdrobniony ser i pokrojoną w drobną kostkę szynkę,
zdejmij z ognia kiedy ser się rozpuści, dodaj żółtka po jednym na raz,
wymieszaj dobrze, ciepłym nadziewaj ugotowane muszle.
Nadziane muszle ułóż na wysmarowanej blaszce, posyp parmezanem, zapiekaj
odkryte ok 200C/20-25min.
To jest przepis na 350 gram surowych muszli
smacznego :)
--
olga
http://koty.tintaonline.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |