Data: 2007-02-22 11:08:49
Temat: Re: Masło.
Od: "PAWLICKI" <l...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jeśli możecie sobie wyobrazić to zależość jakości masła od masła jest
bardzo sporna... ale jeśli sobie możecie wyobrazić ile kwasów
tłuszczowych jest w margarynie, w maśle, i ODPOWIEDNIM MAŚLE.
Z tego co zbadne jest to powielane są bzdurne informacje o mixach i
nibymasłach do ok 60 kwasów tłuszczowych a tendencje patologiczne
przedstawiają np. nowotwory, nerwice, miażdżyce i takie tam... Jeśli
szukać masło to takie w którym jest PRZYNAJMNIEJ 160 kwasów
tłuszczowych.
Albo robić własne masło zwane GEE (gi)... przepisy na robienie
własnego masła jest w internecie. Polecam własne masło robione przez
siebie, ponieważ jedna z ważnych spraw o których się nie mówi to fakt,
iż masła nie powinno się trzymać w lodówce a właśnie masło GEE nie
trzyma się w lodówce. Ale inne trzeba trzymać ze względu na oksydacje
i chorobotwórczość ale to powodem jest o czym się nie mówi że
utwardzacze i substancje wzmacniające kiedy się psują narażają masło
na jęczenie się kwasów tłuszczowych.
więcej informacji na skype: PAWLILIMICIMITED
|