« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-20 21:49:08
Temat: MasłoWitam serdecznie:-)
Mam problem i mam nadzieję, że tutaj mi ktos pomoże.
Przez kilka lat używałam ciągle tego samego masła do pieczywa. W takich mach
pojemniczkach, dietetyczne ponoc było. Ale nie to było najważniejsze przy
wyborze. Miało ważną właściwość - można je było trzymać w lodówce, a
bezpośrednio po wyjęciu nadawało się do smarowania nawet świeżych bułek i
bagietek. Nie było za twarde. A jak zapomniałam schować do lodówki, to nie
roztapiało się tak strasznie. I tu mam problem - przestali je produkować.
Nie mam pojęcia czemu. Już od kilku miesięcy go nie ma.
A ponieważ jadłam tylko to masło, nie znam innych.
Próbowałam teraz kupować różne, ale nie udało mi się trafić na nic
podobnego.
I to jest moja prośba - czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre masło o
opisanych cechcach?
Bardzo proszę.
Pozdrawiam, Ewa.
Moją ulubioną pastę w tubce do kiełbasek z grilla też przestali
produkować:(((
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-21 05:33:34
Temat: Re: MasłoI to jest moja prośba - czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre masło o
opisanych cechcach?
U mnie najchętniej jedzą Krówkę - Masłówkę, ale to nie jest czyste masło,
tylko mix. Czystego masła nie chca z powodu jego twardości po wyjęciu z
lodówki.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 08:42:04
Temat: Re: Masło
Seniorita "emka" pracowicie pisze:
>Miało ważną właściwość - można je było trzymać w lodówce, a
> bezpośrednio po wyjęciu nadawało się do smarowania nawet świeżych bułek >
i bagietek. Nie było za twarde. A jak zapomniałam schować do lodówki, to >
nie roztapiało się tak strasznie.
Generalnie - każdy tłuszcz "smarowalny" jeśli jest mieszanką z olejem
jadalnym i "uszlachetniaczami" będzie się smarował prosto z lodówki.
Niezła jest Kama, i Masmix pod względem schładzania i smarowalności.
A jeszcze lepiej masełko włożyć do lekko pojemniczka z lekko osolona wodą
(tak, aby całe było przykryte) - będzie się smarowało a nie musisz go
trzymać w lodówce.
Zbyszek
I tu mam problem - przestali je produkować.
> Nie mam pojęcia czemu. Już od kilku miesięcy go nie ma.
> A ponieważ jadłam tylko to masło, nie znam innych.
> Próbowałam teraz kupować różne, ale nie udało mi się trafić na nic
> podobnego.
> I to jest moja prośba - czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre masło o
> opisanych cechcach?
> Bardzo proszę.
> Pozdrawiam, Ewa.
>
> Moją ulubioną pastę w tubce do kiełbasek z grilla też przestali
> produkować:(((
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 08:50:25
Temat: Re: MasłoOd kilku miesięcy używam masło extra pomorskie / mix/ a prawdziwe masło to
osełkowe bez zabarwienia/ pycha/ nawet po wyjęciu z lodówki po chwili ładnie
się rozsmarowuje.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 09:04:41
Temat: Re: MasłoOd kilku miesięcy używam masło extra pomorskie / mix/ a prawdziwe masło to
osełkowe bez zabarwienia/ pycha/ nawet po wyjęciu z lodówki po chwili ładnie
się rozsmarowuje.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 10:57:42
Temat: Re: Masło> prawdziwe masło to
> osełkowe bez zabarwienia/ pycha/ nawet po wyjęciu z lodówki po chwili
ładnie
> się rozsmarowuje.
witam !
zgadzam sie z Toba ! Maslo oselkowe jest pyszne !
Pozdrawiam,
Ewusek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 13:05:42
Temat: Re: Masło
Użytkownik "Ewik" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bfgad3$pch$2@nemesis.news.tpi.pl...
>a prawdziwe masło to
> osełkowe bez zabarwienia/ pycha/ nawet po wyjęciu z lodówki po chwili
ładnie
> się rozsmarowuje.
> Ewa
Dziękuję. Jeszcze dzisiaj poszukam w sklepie.
Pozdrawiam, Ewa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-21 13:09:32
Temat: Re: Masło
Użytkownik "Lipinska Miroslawa" <m...@p...info> napisał w wiadomości
news:002401c34f49$0b9ab100$1600029e@pzm.bi...
> U mnie najchętniej jedzą Krówkę - Masłówkę, ale to nie jest czyste masło,
> tylko mix. Czystego masła nie chca z powodu jego twardości po wyjęciu z
> lodówki.
No właśnie. A z kolei mix zawsze czuć margaryną. Chyba, że ten, o którym
mówisz jest inny. Bo nie próbowałam
Pozdrawiam, Ewa.
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-22 06:52:25
Temat: Re: Masło> No właśnie. A z kolei mix zawsze czuć margaryną. Chyba, że ten, o którym
> mówisz jest inny. Bo nie próbowałam
> Pozdrawiam, Ewa.
Calkiem przyzwoity jest mix firmy Jagr z Warlubia. Ja teraz kupuje prawdziwe
maslo - na sniadania i kolacje - i ten mix, z ktorym moj maz robi sobie rano
kanapki do pracy, bo masla by nie rozsmarowal w pospiechu ;). W Warlubiu jest
jeszcze mleczarnia Masmal, ale tej nie polecam.
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-22 09:16:05
Temat: Re: MasłoOn Mon, 21 Jul 2003 13:05:42 GMT, "emka" <n...@i...pl> wrote:
>Dziękuję. Jeszcze dzisiaj poszukam w sklepie.
Zwracam uwage, ze masla oselkowe sa rozne. Roznych firm o roznych
smakach i konsystencjach. Byl jakis czas temu watek o masle, polecam.
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |