Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "\"Ksiądz\"" <z...@h...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Masło
Date: Mon, 21 Jul 2003 10:42:04 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <bfg92f$huh$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <o7ESa.272559$1F6.2790726@news.chello.at>
Reply-To: "\"Ksiądz\"" <z...@h...pl>
NNTP-Posting-Host: 213.77.48.149
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1058776975 18385 213.77.48.149 (21 Jul 2003 08:42:55
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 21 Jul 2003 08:42:55 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:165671
Ukryj nagłówki
Seniorita "emka" pracowicie pisze:
>Miało ważną właściwość - można je było trzymać w lodówce, a
> bezpośrednio po wyjęciu nadawało się do smarowania nawet świeżych bułek >
i bagietek. Nie było za twarde. A jak zapomniałam schować do lodówki, to >
nie roztapiało się tak strasznie.
Generalnie - każdy tłuszcz "smarowalny" jeśli jest mieszanką z olejem
jadalnym i "uszlachetniaczami" będzie się smarował prosto z lodówki.
Niezła jest Kama, i Masmix pod względem schładzania i smarowalności.
A jeszcze lepiej masełko włożyć do lekko pojemniczka z lekko osolona wodą
(tak, aby całe było przykryte) - będzie się smarowało a nie musisz go
trzymać w lodówce.
Zbyszek
I tu mam problem - przestali je produkować.
> Nie mam pojęcia czemu. Już od kilku miesięcy go nie ma.
> A ponieważ jadłam tylko to masło, nie znam innych.
> Próbowałam teraz kupować różne, ale nie udało mi się trafić na nic
> podobnego.
> I to jest moja prośba - czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre masło o
> opisanych cechcach?
> Bardzo proszę.
> Pozdrawiam, Ewa.
>
> Moją ulubioną pastę w tubce do kiełbasek z grilla też przestali
> produkować:(((
>
>
>
|