Data: 2001-12-13 14:38:28
Temat: Re: Nasiona konopii indyjskich
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Janusz Czapski napisal:
> :-(((((
No to mamy lepiej - możemy sobie jakieś jadalne zielsko wyhodować zamiast
kwiatków na tej emeryturze ;-)
> Mnie jednak chodziło o te chyba dość grube jednak "nerwy" w liściach
> chrzanu.
> Wycinasz to jakoś, czy one mięknš...
Miękną, w młodych liściach. Te stare i tak za duże. Jak nerw bardzo
wystaje, to ścinam na plasko, tak jak w kapuście.
> > Właściwie można spobować te chrzanowe też ukisić - chyba jestem na
> > tropie
> > nowego wynalazku :-)
> O! Podziel się kiedyś wrażeniami i przepisem...
Chętnie, ale to dopiero w maju :-)
> PS
> A te chrzanowe gołšbki - majš jakiś delikatny posmak chrzanu.. ??? Bo
> liści chrzanu w życiu nie jadłem.
Nie smakują jak chrzan - ale też i są zupełnie inne niż "zwykłe"
gołąbki. Liść jest trochę gorzkawy i w niczym nie przypomina
kapusty. To właściwie jest zupełnie inna potrawa. Co liści chrzanu,
to kiedyś Magdalena pisała na grupę kuchenną o smażonych liściach.
Też podobno dobre, jeszcze nie sprawdziłam.
Krycha&Co(ty)
|