« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-23 13:40:29
Temat: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciastaSluchajcie. Zajadam sie wlasnie ciastem rabarbarowym z kruszonka - nawet
fajnie mi wyszlo i nawet smakuje. Upieklem sobie, bo mi q... derenie padly i
po owoce bede latal, jak Polak na kacu za klinem, wiec z tej depresji
zachcialo mi sie slodkiego. No wiec siedze tak sobie i jem, i zauwazylem, ze
jak zwykle najlepiej smakuje to ciasto z brzegu. To przypieczone. I nagle
mnie olsnilo: dlaczego nikt nie produkuje waskich, tak na 10 cm blach, zeby
wiecej bylo tego przypieczonego? Prawda? Ciekaw jestem (zrobmy mala
ankiete), kogo byloby wiecej, tych co lubia ze srodka, czy tych co lubia
przypieczone? Niech beda dlugie, jak te klasyczne ale waskie. Blachy do
ciasta z przypieczonym brzegiem. Jerzy, badz tak mily zajdz do Urzedu
patentowego i zalatw to w moim imieniu. Dostaniesz 25 % i nalewki, jak
znajde owoce. Ciekaw jestem czy produkcja takich blach byla by oplacalna?
Mysle ze tak, np. stare panny by kupowaly, rozczarowni do kobiet mezczyzni,
bo starczylo by w sam raz dla jednej osoby. Mlode malzenstwa, co to wiecej
miloscia zyja niz pokarmem i pewnie tacy co to lubia byc oryginalni. No i
lenie: "A co ja bede cala blache piekl?" Oszczedni: "A kto potem cala blache
bedzie jadl? Swin i kur nie mam, zeby wyrzucac." Wiecie co? Ja Was tak
kocham, ze oddam ten pomysl dla calej grupy. Zlozmy sie i zalozmy Wytwornie
Blach do Pieczenia im. Zablockiego i innych polskich nieudacznikow. Moze na
tym zarobimy?
Irek kochany
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-23 13:55:02
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciasta
"Agusiek" <A...@i...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:acit7h$it5$1@news.tpi.pl...
>
> > ankiete), kogo byloby wiecej, tych co lubia ze srodka, czy tych co lubia
> > przypieczone? Niech beda dlugie, jak te klasyczne ale waskie. Blachy do
> >
>
> To ja sie przylaczam do tych co by dlugich waskich uzywali :))) najlepiej
> zeby byly takie na jeden kawalek - tzn. coby on z obu stron takie
> przypieczenie mial :))))
>
> Aga - wyzeracz przypieczonego
>
To jest nas juz dwoje. Ile wkladasz do interesu?
Irek kochany
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 14:10:35
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciasta
> ankiete), kogo byloby wiecej, tych co lubia ze srodka, czy tych co lubia
> przypieczone? Niech beda dlugie, jak te klasyczne ale waskie. Blachy do
>
To ja sie przylaczam do tych co by dlugich waskich uzywali :))) najlepiej
zeby byly takie na jeden kawalek - tzn. coby on z obu stron takie
przypieczenie mial :))))
Aga - wyzeracz przypieczonego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 14:30:18
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciastaAgusiek wrote:
>
>
> Aga - wyzeracz przypieczonego
Rak, rak i glisty!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 14:35:14
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciasta
> >
> To jest nas juz dwoje. Ile wkladasz do interesu?
>
Szczere chęci i odrobinę zapału :)) trzebaby przeprowadzić ankietę na temat
szerokości idealnego kawałka :))
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 14:36:05
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciasta>
> Rak, rak i glisty!
A wyobraź sobie że rak właśnie ;) ale glistę to sobie wypraszam !!!!!!
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 15:15:34
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciastaAgusiek wrote:
>
> >
> > Rak, rak i glisty!
>
> A wyobraź sobie że rak właśnie ;) ale glistę to sobie wypraszam !!!!!!
>
Wypraszac to sobie mozesz. Zejdziesz na raka, zajma sie toba
glisty. Zaczna od pieknych oczek. .....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 15:31:51
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciastaUzytkownik "Irek Zablocki"
> jak zwykle najlepiej smakuje to ciasto z brzegu. To przypieczone. I nagle
> mnie olsnilo: dlaczego nikt nie produkuje waskich, tak na 10 cm blach,
zeby
> wiecej bylo tego przypieczonego? Prawda? Ciekaw jestem (zrobmy mala
> ankiete), kogo byloby wiecej, tych co lubia ze srodka, czy tych co lubia
> przypieczone?
Lee..a ja to przypieczone wyrzucam zawsze (albo daje mezowi ;-)
Dlaczego nie wyprodukuja blaszek w których cale ciasto jest bez
skórki:-)
--
Pozdrawiam
Asia Slocka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 15:39:31
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciasta
> Wypraszac to sobie mozesz. Zejdziesz na raka, zajma sie toba
> glisty. Zaczna od pieknych oczek. .....
E tam, swego raki nie biorą ;)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-23 15:45:41
Temat: Re: Eureka, czyli rewelacyjne blachy do ciasta"Irek Zablocki" <i...@w...de> writes:
> Zlozmy sie i zalozmy Wytwornie Blach do Pieczenia im. Zablockiego i
> innych polskich nieudacznikow. Moze na tym zarobimy?
Jestem za. I jako akces to zgłaszam możliwość wycięcia ich z blachy...
Pozdrawiam,
Grzesiek
--
Marko, co żył w Mediolanie,
Kochał się raz w oceanie.
Lecz spotkał rekina -
Nie Marka to wina,
Że już mu raczej nie stanie.
(C) Piotr Chytry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |