Data: 2005-10-28 16:08:51
Temat: Re: OT kulinarnie - DYNIA
Od: Justyna <w...@l...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
co polecacie?
>
> Sry za priva Justyna, pisze jeszcze raz bo moze u komus innemu sie przyda
>
> Ja robilam tak zupe i byla bardzo smaczna (ilosc musisz dopasowac do
> ilosci
> dyni jaka bedziesz miala, ja z 800 g dyni mialam ok. 4 talerze zupy):
> 2 kg dyni pokroic w kostke, 3 cebule i 3 ziemniaki tez w kostke, zabek
> czosnku rozgniesc i podusic to na 100g masla. Posolic, doprawic cukrem i
> 20toma zmiazdzonymi ziarnkami pieprzu. Zalac 2 litrami rosolu i pod
> przykrywka gotowac 30 min. Nast. zmiksowac i w razie potrzeby jeszcze
> doprawic. Podawac np. z grzankami.
>
> Monika
>
>
no nie ma za co :))))
ten przepis rzeczywiscie brzmi niezle :)))
pozdrawiam
Justyna
|