« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-04 11:56:42
Temat: Re: OT z nutą nostalgii
Użytkownik "Agata Chabierska" <a...@i...com> napisał w wiadomości
news:bgljv4$31q$1@korweta.task.gda.pl...
> z listkami bazylii i makaronikiem orchiette al dente? Nie lepiej
> udoskonalać, eksperymentować i "ekstazować się" (neologizm na potrzebę
> chwili) smakiem?
>
> koneserka
ja proponuje dodac na 5-10 min przed koncem gotowania ziarna kukurydzy.
swietnie wyglada i dobrze smakuje.
pozdr. beny76
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-04 12:35:53
Temat: OT z nutą nostalgiiA koneserka rzecze smutno:
"Moi drodzy po co kłótnie,
po co wasze swary głupie,
wnet i tak zginiemy w zupie.."
Czy naprawdę warto się tak obsmarowywać? A nie lepiej skupić się chociażby
na talerzu krwistej, kremowej pomidorówki z przetartych dojrzałych tomatów,
z listkami bazylii i makaronikiem orchiette al dente? Nie lepiej
udoskonalać, eksperymentować i "ekstazować się" (neologizm na potrzebę
chwili) smakiem?
koneserka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 12:57:48
Temat: Re: OT z nutą nostalgiiTrzeba się najpierw znać na gotowaniu a później mieć na nie czas.
Z tego co widać to dżdżownica tylko siedzi przy komputerze i wszystkim
ubliża.
Anna
Użytkownik "Agata Chabierska" <a...@i...com> napisał w wiadomości
news:bgljv4$31q$1@korweta.task.gda.pl...
> A koneserka rzecze smutno:
> "Moi drodzy po co kłótnie,
> po co wasze swary głupie,
> wnet i tak zginiemy w zupie.."
>
> Czy naprawdę warto się tak obsmarowywać? A nie lepiej skupić się chociażby
> na talerzu krwistej, kremowej pomidorówki z przetartych dojrzałych
tomatów,
> z listkami bazylii i makaronikiem orchiette al dente? Nie lepiej
> udoskonalać, eksperymentować i "ekstazować się" (neologizm na potrzebę
> chwili) smakiem?
>
> koneserka
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 12:58:18
Temat: Re: OT z nutą nostalgii
Użytkownik "Agata Chabierska" <a...@i...com> napisał w wiadomości
>
> A koneserka rzecze smutno:
> "Moi drodzy po co kłótnie,
> po co wasze swary głupie,
> wnet i tak zginiemy w zupie.."
hrehrehre - te ludzie lubiom sie swarować (też taki sobie neologizm). :->>>>
>
> Czy naprawdę warto się tak obsmarowywać? A nie lepiej skupić się chociażby
> na talerzu krwistej, kremowej pomidorówki z przetartych dojrzałych
tomatów,
> z listkami bazylii i makaronikiem orchiette al dente?
No wlaśnie robię pomidorówkę, ale "ze słoiczka".
Najpierw rosół z obszarpańca (korpus kurzy).
Potem 2-3 słoiki koncentratu, sok z cytryny, cukier, sól do zbalansowania
smaków.
Zaprawa śmietaną gęstą.
Potem kluseczki lane i świeżą pietruszką postraszyć.
dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 13:08:18
Temat: Re: OT z nutą nostalgiiNie bywałe Ty coś gotujesz.
Anna
Użytkownik "dżdżownica" <d...@a...pl> napisał w wiadomości
news:bglla9$c36$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Agata Chabierska" <a...@i...com> napisał w
> No wlaśnie robię pomidorówkę, ale "ze słoiczka".
> Najpierw rosół z obszarpańca (korpus kurzy).
> Potem 2-3 słoiki koncentratu, sok z cytryny, cukier, sól do zbalansowania
> smaków.
> Zaprawa śmietaną gęstą.
> Potem kluseczki lane i świeżą pietruszką postraszyć.
> dżdżownica
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 13:20:30
Temat: Re: OT z nutą nostalgii> No wlaśnie robię pomidorówkę, ale "ze słoiczka".
> Najpierw rosół z obszarpańca (korpus kurzy).
> Potem 2-3 słoiki koncentratu, sok z cytryny, cukier, sól do zbalansowania
> smaków.
> Zaprawa śmietaną gęstą.
> Potem kluseczki lane i świeżą pietruszką postraszyć.
Wrzuc przepis na lane kluseczki, proporcje i na czym gotujesz (woda, rosol,
mleko)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 14:02:51
Temat: Re: OT z nutą nostalgiito nie miał być początek nowego dowalania sobie!!!! Utopcie się już w tej
zupie!
koneserka
Użytkownik "AniaS" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4534-1060002287@213.17.233.6...
> Nie bywałe Ty coś gotujesz.
>
> Anna
>
> Użytkownik "dżdżownica" <d...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:bglla9$c36$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Agata Chabierska" <a...@i...com> napisał w
> > No wlaśnie robię pomidorówkę, ale "ze słoiczka".
> > Najpierw rosół z obszarpańca (korpus kurzy).
> > Potem 2-3 słoiki koncentratu, sok z cytryny, cukier, sól do
zbalansowania
> > smaków.
> > Zaprawa śmietaną gęstą.
> > Potem kluseczki lane i świeżą pietruszką postraszyć.
> > dżdżownica
> >
> >
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 14:35:14
Temat: Re: OT z nutą nostalgii
Użytkownik "Ulka" <u...@p...onet.pl
> Wrzuc przepis na lane kluseczki, proporcje i na czym gotujesz (woda,
rosol, mleko)
>
To żaden przepis. Biorę jedno lub dwa jajka (zależy od ilości
"użytkowników), dodaje mąki sukcesywnie kręcąc niczym kogel mogiel, aż
osiągnie to konsystencję "lejącą się". Soli do smaku. Następnie wlewam do
lejka. Nad wrzącą, ale nie kotłującą wodą z lejka wypływa lana
"dżdżownica"!!! hrehrehre!
dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 16:29:37
Temat: Re: OT z nutą nostalgiidżdżownica <d...@a...pl> wrote:
>
> Najpierw rosó" z obszarpańca (korpus kurzy).
> Potem 2-3 s"oiki koncentratu, sok z cytryny, cukier, sól do zbalansowania
czemu robisz pomidorowke z koncentratu w sezonie na pomidory?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-04 16:36:12
Temat: Re: OT z nutą nostalgii
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
> czemu robisz pomidorowke z koncentratu w sezonie na pomidory?
1. jestem leniwa
2. smak mam sprawdzony, a chcialem kogos ugoscic
3. pomidory kupowane w tzw. okolicy przydomowej zniechecily mnie, bo mialy
zdrewnialy glab wewnetrzny.
dzdzownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |