Data: 2006-07-23 11:03:08
Temat: Re: Okra
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Zielka" <z...@o...pl> wrote in message
news:219a.00000037.44c3548d@newsgate.onet.pl...
>> Użytkownik "Zielka"
>>
>> > Urosło, owocuje.
>> > Co z tym robić, chcę to dodać jako składnik pikli.
>> > Jak? Surowe, ugotować, sparzyć, przekroić czy całe?
>> > Bardzo proszę :))
>> > Pozdrawiam, Krystyna
>>
>> A ja znalazłam coś takiego ...
>>
>> http://www.palcelizac.pl/?przepis=385
>
>
> Znalazłam i ja parę przepisów na gorąco. Znalazłam też informację, że
> można
> konserwować i mrozić. Chcę zrobić takie super pikle i to ma byc jeden ze
> skłaników. Na pl.rec.kuchnia też milczą. Liczę jeszcze na Mirka a potem
> będę
> eksperymentować :)))
> Pozdr.Krystyna
Pikle w zasadzie są blanszowane, więc trzeba na małej ilości sprawdzić czas
blanszowania - wrzucic do zalewy i zapasteryzowac w słoiku, nawet małym. Po
dwu - trzech dniach otworzyć słoik i spróbować - będzie wiadomo co robić.
|