Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 64


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2015-03-23 13:17:24

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: Anai <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 23.03.2015 o 13:09, FEniks pisze:
>
> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>
>
Wal :P

--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2015-03-23 13:29:52

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: Fragi <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 23 Mar 2015 13:09:10 +0100, FEniks napisał(a):

> W dniu 2015-03-23 o 10:28, Anai pisze:
>> W dniu 23.03.2015 o 10:27, Anai pisze:
>>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>>
>>>> ... ale zachowa świerzość.
>>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>>>
>>>
>> przesadziłeś (cholera) :D
>
> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>
Ale co ma litrówka do granka? ;)

--
Pozdrawiam,
M.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2015-03-23 13:36:35

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2015-03-23 o 13:17, Anai pisze:
> W dniu 23.03.2015 o 13:09, FEniks pisze:
>>
>> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>>
>>
> Wal :P

Nie, nie chcę garów poobijać.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2015-03-23 13:36:53

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2015-03-23 o 13:29, Fragi pisze:
> Dnia Mon, 23 Mar 2015 13:09:10 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2015-03-23 o 10:28, Anai pisze:
>>> W dniu 23.03.2015 o 10:27, Anai pisze:
>>>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>>>
>>>>> ... ale zachowa świerzość.
>>>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>>>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>>>>
>>>>
>>> przesadziłeś (cholera) :D
>> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>>
> Ale co ma litrówka do granka? ;)

Słomę.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2015-03-23 14:16:19

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pani Ewa napisała:

> W dniu 2015-03-23 o 13:29, Fragi pisze:
>> Dnia Mon, 23 Mar 2015 13:09:10 +0100, FEniks napisał(a):
>>
>>> W dniu 2015-03-23 o 10:28, Anai pisze:
>>>> W dniu 23.03.2015 o 10:27, Anai pisze:
>>>>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>>>>
>>>>>> ... ale zachowa świerzość.
>>>>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>>>>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>>>>>
>>>>>
>>>> przesadziłeś (cholera) :D
>>> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>>>
>> Ale co ma litrówka do granka? ;)
>
> Słomę.

Słomkę. Ale żeby tak prosto z gara i od razu litr?

--
Jarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2015-03-23 16:26:05

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2015-03-23 o 14:16, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> W dniu 2015-03-23 o 13:29, Fragi pisze:
>>> Dnia Mon, 23 Mar 2015 13:09:10 +0100, FEniks napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2015-03-23 o 10:28, Anai pisze:
>>>>> W dniu 23.03.2015 o 10:27, Anai pisze:
>>>>>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>>>>>
>>>>>>> ... ale zachowa świerzość.
>>>>>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>>>>>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> przesadziłeś (cholera) :D
>>>> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>>>>
>>> Ale co ma litrówka do granka? ;)
>> Słomę.
> Słomkę. Ale żeby tak prosto z gara i od razu litr?

Przez słomkę litrówka nie będzie tak od razu, trochę potraw.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2015-03-23 17:51:34

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pani Ewa napisała:

> W dniu 2015-03-23 o 14:16, Jarosław Sokołowski pisze:
>> Pani Ewa napisała:
>>
>>> W dniu 2015-03-23 o 13:29, Fragi pisze:
>>>> Dnia Mon, 23 Mar 2015 13:09:10 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2015-03-23 o 10:28, Anai pisze:
>>>>>> W dniu 23.03.2015 o 10:27, Anai pisze:
>>>>>>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>>>>>>
>>>>>>>> ... ale zachowa świerzość.
>>>>>>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>>>>>>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> przesadziłeś (cholera) :D
>>>>> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>>>>>
>>>> Ale co ma litrówka do granka? ;)
>>> Słomę.
>> Słomkę. Ale żeby tak prosto z gara i od razu litr?
>
> Przez słomkę litrówka nie będzie tak od razu, trochę potraw.

No i masz babo placek! Starty trzeba jakoś wyrównać.

Jarek

--
W marcu jak w garncu.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2015-03-23 18:04:06

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"Anai" <a...@a...pl> wrote in message
news:meonkk$su1$1@mx1.internetia.pl...
> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>
>> ... ale zachowa świerzość.
> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/

Zniesłaś czy zniosłaś?

A poza tym, co tam takiego nie do zniesienia było?
Eruca sativa ma wiele nazw potocznych, i rugola jest jedną z nich.
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=rugola

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2015-03-23 19:07:36

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

Am 22.03.2015 um 17:00 schrieb Pszemol:
> Czy ktoś się orientuje jaką rolę pełni oliwa z oliwek w cieście na pizzę?
>
> Każą dolać 1 łyżeczkę od herbaty do ciasta zrobionego z 500g mąki.
>
> Jest tego tak mało, że chyba nie daje się tej oliwy dla smaku, prawda?
> Może pełni jakąś rolę "techniczną" w czasie wyrabiania czy też wpływać
> ma na konsystencję ciasta?
>
> Jak ktoś się orientuje to proszę mnie oświecić abym wiedział jakie
> efekty da dodatek mniej czy więcej tej oliwy bez konieczności
> eksperymentowania po ciemku :-)

Obojętnie co tu ludziska ponapisywali, najważniejsze jest to, by gdzieś
był tłuszcz. A że nie smarujemy blachy, to dodajemy tłuszcz do ciasta ;-)
Smak też poprawia i ciasto robi się elastyczniejsze.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2015-03-23 19:11:32

Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 23 Mar 2015 19:07:36 +0100, Waldemar napisał(a):

> A że nie smarujemy blachy, to dodajemy tłuszcz do ciasta ;-)
> Smak też poprawia i ciasto robi się elastyczniejsze.

I tak robię też naleśniki - tłuszcz daję do ciasta, a patelni już wtedy
smarować nie trza. Tzn przed pierwszym smażeniem i owszem, smaruję, ale
potem już nie trzeba. Nauczyła mnie tego moja Teściowa, bo Mama smarowała
za każdym razem, skórką ze słoniny.
--

Ikselka
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 7


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Tatuś szczęśliwy?
Jaja se robię (OT ale tylko trochę)
Re: Czosne co zrobić
Gdzie w Krakowie kuchnia południowo wietnamska?
Oby Wam smacznie zawsze było!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »