« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2015-03-23 22:13:51
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeW dniu 2015-03-23 o 17:51, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> W dniu 2015-03-23 o 14:16, Jarosław Sokołowski pisze:
>>> Pani Ewa napisała:
>>>
>>>> W dniu 2015-03-23 o 13:29, Fragi pisze:
>>>>> Dnia Mon, 23 Mar 2015 13:09:10 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>>
>>>>>> W dniu 2015-03-23 o 10:28, Anai pisze:
>>>>>>> W dniu 23.03.2015 o 10:27, Anai pisze:
>>>>>>>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>>>>>>>
>>>>>>>>> ... ale zachowa świerzość.
>>>>>>>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>>>>>>>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> przesadziłeś (cholera) :D
>>>>>> He he, pasuje tu jedno kuchenne przysłowie. ;)
>>>>>>
>>>>> Ale co ma litrówka do granka? ;)
>>>> Słomę.
>>> Słomkę. Ale żeby tak prosto z gara i od razu litr?
>> Przez słomkę litrówka nie będzie tak od razu, trochę potraw.
> No i masz babo placek! Starty trzeba jakoś wyrównać.
Placek to za mało, liczyłam na jakieś większe pory.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2015-03-23 22:23:13
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeIkselka <i...@g...pl> wrote:
> bo Mama smarowała
> za każdym razem, skórką ze słoniny.
Mniam, mniam - musiały być smaczne.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2015-03-24 11:21:19
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeW dniu 23.03.2015 o 18:04, Pszemol pisze:
> "Anai" <a...@a...pl> wrote in message
> news:meonkk$su1$1@mx1.internetia.pl...
>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>
>>> ... ale zachowa świerzość.
>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>
> Zniesłaś czy zniosłaś?
>
A co napisałam?
> A poza tym, co tam takiego nie do zniesienia było?
> Eruca sativa ma wiele nazw potocznych, i rugola jest jedną z nich.
> https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=rugola
Szkoda, że żaden z wyników w naszym języku, no ale powinnam była
przecież przewidzieć, że Ty potoczną angielszczyzną piszesz.
Oczywista oczywistość :D
Poza tym mówię, że to jeszcze jakoś mogłabym przełknąć, świeRZości już
nie. No chyba, że to jakiś taki przymiotnik od nazwiska artysty :P
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2015-03-24 14:16:21
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeDnia 2015-03-24 11:21, obywatel Anai uprzejmie donosi:
> W dniu 23.03.2015 o 18:04, Pszemol pisze:
> > "Anai" <a...@a...pl> wrote in message
> > news:meonkk$su1$1@mx1.internetia.pl...
> >> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
> >>
> >>> ... ale zachowa świerzość.
> >> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
> >> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
> >
> > Zniesłaś czy zniosłaś?
> >
> A co napisałam?
>
> > A poza tym, co tam takiego nie do zniesienia było?
> > Eruca sativa ma wiele nazw potocznych, i rugola jest jedną z nich.
> > https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=rugola
>
> Szkoda, że żaden z wyników w naszym języku, no ale powinnam była
> przecież przewidzieć, że Ty potoczną angielszczyzną piszesz.
> Oczywista oczywistość :D
>
> Poza tym mówię, że to jeszcze jakoś mogłabym przełknąć, świeRZości już
> nie. No chyba, że to jakiś taki przymiotnik od nazwiska artysty :P
Ale i on jakoś mało angliszczański jest.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2015-03-24 15:37:20
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeAnai <a...@a...pl> wrote:
> W dniu 23.03.2015 o 18:04, Pszemol pisze:
>> "Anai" <a...@a...pl> wrote in message
>> news:meonkk$su1$1@mx1.internetia.pl...
>>> W dniu 22.03.2015 o 18:44, Pszemol pisze:
>>>
>>>> ... ale zachowa świerzość.
>>> Jezusie! Pszemol, miejże litość...
>>> RuGolę zniesłam, ale tu już pzresadziłeś :/
>>
>> Zniesłaś czy zniosłaś?
>>
> A co napisałam?
>
>> A poza tym, co tam takiego nie do zniesienia było?
>> Eruca sativa ma wiele nazw potocznych, i rugola jest jedną z nich.
>> https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=rugola
>
> Szkoda, że żaden z wyników w naszym języku, no ale powinnam była przecież
> przewidzieć, że Ty potoczną angielszczyzną piszesz.
> Oczywista oczywistość :D
A parmigiano już nie wzbudza u Ciebie podobnych żali co arugula? Dlaczego
nie?
Wolałabyś pewnie angielską wersję, parmesan? :-)
> Poza tym mówię, że to jeszcze jakoś mogłabym przełknąć, świeRZości już
> nie.
Nie badz małostkowa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2015-03-24 21:26:06
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeW dniu 24.03.2015 o 15:37, Pszemol pisze:
> A parmigiano już nie wzbudza u Ciebie podobnych żali co arugula? Dlaczego
> nie?
>
> Wolałabyś pewnie angielską wersję, parmesan? :-)
Po chińsku piszę czy jak? O_o
Wiem co bym wolala, nie musisz mi podpowiadać - wWolałabym parmezan i
rukolę, albo rukolę z parmezanem ;)
>
>> Poza tym mówię, że to jeszcze jakoś mogłabym przełknąć, świeRZości już
>> nie.
>
> Nie badz małostkowa.
>
LOL
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2015-03-24 23:26:06
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeW dniu 2015-03-22 o 17:00, Pszemol pisze:
> Czy ktoś się orientuje jaką rolę pełni oliwa z oliwek w cieście na pizzę?
>
> Każą dolać 1 łyżeczkę od herbaty do ciasta zrobionego z 500g mąki.
>
> Jest tego tak mało, że chyba nie daje się tej oliwy dla smaku, prawda?
> Może pełni jakąś rolę "techniczną" w czasie wyrabiania czy też wpływać
> ma na konsystencję ciasta?
>
> Jak ktoś się orientuje to proszę mnie oświecić abym wiedział jakie
> efekty da dodatek mniej czy więcej tej oliwy bez konieczności
> eksperymentowania po ciemku :-)
po upieczeniu czuć potem od ciasta stęchlizną ... nie polecam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2015-03-24 23:35:51
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizzeDnia Tue, 24 Mar 2015 23:26:06 +0100, iwanos napisał(a):
> W dniu 2015-03-22 o 17:00, Pszemol pisze:
>> Czy ktoś się orientuje jaką rolę pełni oliwa z oliwek w cieście na pizzę?
>>
>> Każą dolać 1 łyżeczkę od herbaty do ciasta zrobionego z 500g mąki.
>>
>> Jest tego tak mało, że chyba nie daje się tej oliwy dla smaku, prawda?
>> Może pełni jakąś rolę "techniczną" w czasie wyrabiania czy też wpływać
>> ma na konsystencję ciasta?
>>
>> Jak ktoś się orientuje to proszę mnie oświecić abym wiedział jakie
>> efekty da dodatek mniej czy więcej tej oliwy bez konieczności
>> eksperymentowania po ciemku :-)
>
> po upieczeniu czuć potem od ciasta stęchlizną ... nie polecam
A wiesz, też mam takie wrażenie. Przypomniałeś mi, dlaczego przestałam
używać oliwy, tylko stosuję ew. olej (rzepakowy zresztą) do ciasta.
--
Ikselka
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2015-03-25 00:13:52
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze"iwanos" <i...@6...pl> wrote in message
news:meso9r$mgc$1@speranza.aioe.org...
> W dniu 2015-03-22 o 17:00, Pszemol pisze:
>> Czy ktoś się orientuje jaką rolę pełni oliwa z oliwek w cieście na pizzę?
>>
>> Każą dolać 1 łyżeczkę od herbaty do ciasta zrobionego z 500g mąki.
>>
>> Jest tego tak mało, że chyba nie daje się tej oliwy dla smaku, prawda?
>> Może pełni jakąś rolę "techniczną" w czasie wyrabiania czy też wpływać
>> ma na konsystencję ciasta?
>>
>> Jak ktoś się orientuje to proszę mnie oświecić abym wiedział jakie
>> efekty da dodatek mniej czy więcej tej oliwy bez konieczności
>> eksperymentowania po ciemku :-)
>
> po upieczeniu czuć potem od ciasta stęchlizną ... nie polecam
Czy możliwe jest że Twoja oliwa była zjełczała?
Bo moje ciasto wyszło wyśmienicie i pachniało bardzo ładnie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2015-03-25 01:41:05
Temat: Re: Oliwa z oliwek w przepisie na ciasto na pizze"Anai" <a...@a...pl> wrote in message
news:mesijn$ftq$1@mx1.internetia.pl...
> W dniu 24.03.2015 o 15:37, Pszemol pisze:
>
>> A parmigiano już nie wzbudza u Ciebie podobnych żali co arugula?
>> Dlaczego nie?
>>
>> Wolałabyś pewnie angielską wersję, parmesan? :-)
>
> Po chińsku piszę czy jak? O_o
Może nie po chinsku, ale rzeczywiście trochę dziwnie piszesz...
Zwracasz mi uwagę za rugolę, bo obcobrzmiące, a za parmigiano
już nie, mimo że też obcobrzmiące... :-)
Czepiasz się mojego ortografa a sama piszesz "zniesłam".
To przecież niepoprawne. Do siebie inne standardy stosujesz?
No i na koniec czemu prywatnie nie zwracasz uwagi za pisownie
tylko zaśmiecasz takimi małostkami grupę dyskusyjną?
>> Nie badz małostkowa.
>>
> LOL
No nie ma z czego się śmiać... takie zwracanie uwagi jest małostkowe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |