Data: 2008-03-16 08:04:35
Temat: Re: Pamięć roztworów (d o Ghost'a!)
Od: "Robakks" <R...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ghost" <g...@e...pl> napisał w wiadomości
news:frijio$kqg$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Flyer" <f...@p...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:frhsk7$41k$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> > Ikselka; <161h5uubv9zw7.1l0praswwdu87$.dlg@40tude.net> :
> >
> >> Dnia Thu, 13 Mar 2008 23:02:53 +0100, Belzebub napisał(a):
> >>
> >> > Ja wprawdzie nie jestem Ghost, ale chciałem zapytać o jedną sprawę.
> >> > Warszawa pobiera wodę pitną z wisły (jak wiadomo, pływają tam dziwne
> >> > obiekty i związki chemiczne). Mimo, że piję tą wodę, to jakoś jeszcze
> >> > żyje, cud, czy woda z wisły cierpi na skleroze ?
> >>
> >> Należy przypuszczać, że pijąc lepszą wodę miałbyś szansę żyć dłużej, a i
> >> lepiej, niż tylko "jakoś". Niewątpliwie owe szkodliwe substancje mają
> >> duży,
> >> choć może nie piorunujący, wpływ na Twój organizm. Współczuję
> >> konieczności
> >> picia tej śmierdzącej lury. Szkoda, że nie znasz smaku herbaty z dobrej
> >> wody, jaką mam akurat ja. Warszawska woda jest wyjątkowo paskudna,
> >> rzeczywiście.
> >
> > Heh, większość dostępnej wody, na jakimś etapie pozostawania w stanie
> > ciekłym na Ziemi, jest "śmierdzącą lurą" - czy jako kwitnące bajorko,
> > zamulona rzeka czy też woda przesączająca się przez warstwy ziemi. Gdyby
> > jej pamięć miała aż tak duże znaczenie, to picie jakiejkolwiek wody
> > powinno skracać życie. ;>
> I jeszcze jedno - ta idealnie czysta woda - nie bardzo sie nadaje. Ten
> problem znaja ludzie idacy np. pieszo (lub prawie pieszo) na biegun. Woda
> zrobiona z tamtejszego sniegu/lodu jest idealnie czysta i co? Ano to, ze z
> czlowieka w koncu wyplucze sie to co niesie woda "zanieczyszczona", a bez
> czego nie da sie zyc. Zgadnijcie o czym mowa?
Mowa zapewne o mikroelementach: pionach, prionach, jonach, granulkach,
solach i kwasach - budulcu niezbędnym do bioregeneracji tkanek. :-)
Edward Robak* z Nowej Huty
~>°<~
"Prawda nie kłamie"
|