Data: 2012-10-08 09:10:54
Temat: Re: Pamiętacie jak nastawiałem wino z Jabłek?
Od: "4CX250" <t...@p...ornet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jacek" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:50728eda$0$1314$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2012-10-08 10:08, 4CX250 pisze:
>> Fermantacja już dawno ustała ale nie chce się wyklarować. Już ze trzy
>> razy zlewałem z nad osadu i nadal mętne i na dodatek takie gęstawe. Z
>> porzeczek czerwonych było błyskawicznie klar a tu taka lipa.
>>
> Spróbuj dodać trochę białka kurzego, powinno pomóc w sklarowaniu.
> Zrób próbę w szklance, albo butelce i poczekaj dobę.
> Jacek
Coś o tym czytałem, ale nie wiem jak to się odbije na smaku i trwałości
wina.
Marek
|