Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pekinka inaczej.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pekinka inaczej.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 27


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-03-21 21:18:04

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

gsk napisał(a):
> Przepraszam, ze nie na temat, ale czy wie ktoś jak skreślić post tak, zeby
> nie było go widać w ogóle?

Zaczernij wiadomość prawym klawiszem myszy, wybierz opcję Wycofaj wiadomość.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-03-21 21:24:25

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** Jerzy Nowak wrote:

>> Przepraszam, ze nie na temat, ale czy wie ktoś jak skreślić post
>> tak, zeby nie było go widać w ogóle?

> Zaczernij wiadomość prawym klawiszem myszy, wybierz opcję Wycofaj
> wiadomość. pozdr. Jerzy

Tyle, że to niestety nie działa z każdym serwerem. :|

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-03-21 21:26:24

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: "gsk" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dvpqh7$oir$1@nemesis.news.tpi.pl...
> gsk napisał(a):
>> Przepraszam, ze nie na temat, ale czy wie ktoś jak skreślić post tak,
>> zeby nie było go widać w ogóle?
>
> Zaczernij wiadomość prawym klawiszem myszy, wybierz opcję Wycofaj
> wiadomość.
> pozdr. Jerzy

Przepraszam, że drążę ten temat, ale jak zaczernić tą wiadomość? Tam nie ma
takiej opcji. Jeśli możesz mi pomóc będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Gosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-03-21 21:34:27

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mardi 21 mars 2006 ŕ 22:12:51, dans <dvpqbo$pqt$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :

> Przepraszam, ze nie na temat, ale czy wie ktoś jak skreślić post tak, zeby
> nie było go widać w ogóle?
> Gosia


Tego sie nie da. Zawsze gdzies widac.



Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-03-21 21:48:17

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "gsk" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dvpps4$n2t$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:dvpp99$bkp$1@inews.gazeta.pl...
> > In news:dvpnsf$s62$1@atlantis.news.tpi.pl,
> > Konrad Kosmowski wrote:
> >> Ja smażę na woku. :)
> >
> > Ja też ostatnio usmażyłam, ale w zupełnie innym celu: chciałam
mianowicie
> > z okazji świętego Patryka zrobić colcannon, a w lodówce z kapust miałam
> > tylko pekińską. Podsmażyłam z czosnkiem i cebulą, dodałam do puree z
> > ziemniaków - wyszło bardzo dobre danie chińsko-irlandzkie. :-)
> >
>
> A ja robię kim-chi według przepisu kogoś z tej grupy. W skrocie jest to
> kapusta pekińska kiszona z czosnkiem, chili i imbirem mocno slona.
Niedawno
> w wiadomo
>

A ja robie kimczi tak:

pocięta pekinke na ćwiartki solę..a jak pusci sok to płucze w wodzie...po
obcieknieciu układam w kamiennym garnku smarujac pasta zrobiona z sosu
ostrygowego chili rozgniecionego czosnku tartego imbiru. Do smaku dodaje
tarta marchew i pora pocietego w paseczki...a potem trzeba odstawic
szczelnie przykryte na pare dni w chłodne miejsce..podobnie mozna zrobic
kimczi z rzepy czy ogórków

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-03-21 21:51:53

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

gsk napisał(a):
> Przepraszam, że drążę ten temat, ale jak zaczernić tą wiadomość? Tam nie ma
> takiej opcji. Jeśli możesz mi pomóc będę wdzięczna.

Stań strzałką na tej wiadomości i kliknij prawym klawiszem, podświetli
sie na ciemno i wyświetli opcje do wyboru.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-03-21 21:53:24

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: "gsk" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:3725459920$20060321223427@ewcia.kloups...
>
> Le mardi 21 mars 2006 ŕ 22:12:51, dans <dvpqbo$pqt$1@nemesis.news.tpi.pl>
> vous écriviez :
>
>> Przepraszam, ze nie na temat, ale czy wie ktoś jak skreślić post tak,
>> zeby
>> nie było go widać w ogóle?
>> Gosia
>
>
> Tego sie nie da. Zawsze gdzies widac.
>
Bo to internet. Chodzi o to, zeby nie śmiecić (tak jak tutaj)
G.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-03-21 21:56:17

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: "gsk" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dvpse3$mag$3@atlantis.news.tpi.pl...
> gsk napisał(a):
>> Przepraszam, że drążę ten temat, ale jak zaczernić tą wiadomość? Tam nie
>> ma takiej opcji. Jeśli możesz mi pomóc będę wdzięczna.
>
> Stań strzałką na tej wiadomości i kliknij prawym klawiszem, podświetli sie
> na ciemno i wyświetli opcje do wyboru.
> pozdr. Jerzy

widocznie mamy inne możliwości techniczne, u mnie tak się nie da.
Gosia
(ale dzięki za dobre intencje).


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-03-21 22:21:08

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** Marek W. wrote:

> A ja robie kimczi tak:

Ja z założenia zasadniczo niczego skisłego nie zjem... Ale mam
pytanie...

> pocięta pekinke na ćwiartki

Jak się kroi "w ćwiartki"?

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-03-21 23:41:27

Temat: Re: Pekinka inaczej.
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

In news:dvpu7j$t13$3@atlantis.news.tpi.pl,
Konrad Kosmowski wrote:
> Jak się kroi "w ćwiartki"?

Na pół i jeszcze raz na pół. :-)

Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

opisy przypraw, przepisy
wiśnie z nalewki
Przechowywanie orzechów
Solona slonina
necówka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »