« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-29 06:47:05
Temat: Pieczone ziemiaki :)To tak a propos "jadlam wczoraj pyszna rzecz" :)
Wzielam 5 duzych, mlodych ziemiakow. Umylam i wrzucilam do wrzatku na 15
minut. Kazdy ziemiak przekroilam wzdluz (powinny byc twardawe), na kazdy
tez polozylam wiorki masla i wlozylam do naczynia zarodpornego
wysmarowanego maslem. Pieklam na najwyzszym poziomie w temperaturze
najpierw 220 st. a potem 200 st. Czas pieczenia gdzies ok. pol godziny.
Do pieczonych ziemiakow zawsze podaje jakis dip. Tym razem a'la Magda
tj. na bazie bialego serka, smiatany, serka feta i zabku czosnku :)
Jesli dodam ze w piekarniku dwa poziomy nizej pieklam halibuta w ziolach
to nie musze chyba dodawac jak rodzinka byla wniebowzieta :))))) ale z
tym halibutem to juz zupelnia inna historia niz w tytule :)
Pozdry,
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-29 07:14:36
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)Magda, a gdzie zaopatrujesz sie w halibuta? mrozony czy swiezy?
Aga
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-29 07:44:55
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)Hej Aga :)
Swiezy. Zawsze swiezy jest w Zabrzu w Realu :)))
c...@p...onet.pl wrote:
>
> Magda, a gdzie zaopatrujesz sie w halibuta? mrozony czy swiezy?
> Aga
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-29 08:29:44
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)a czy jakas suróweczka do tych ziemniaków pasuje???
kachna
Magda Rzepka napisał(a) w wiadomości: <3...@i...zabrze.pl>...
>Hej Aga :)
>
>Swiezy. Zawsze swiezy jest w Zabrzu w Realu :)))
>
>
>c...@p...onet.pl wrote:
>>
>> Magda, a gdzie zaopatrujesz sie w halibuta? mrozony czy swiezy?
>> Aga
>>
>> --
>> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-29 09:17:09
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)kasiek wrote:
>
> a czy jakas suróweczka do tych ziemniaków pasuje???
> kachna
u mnie byla mizeria czyli ogorki zielone, koperek, smietana :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-31 11:02:08
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)a ziemniaki piekłaś zawinięte w folię czy nie?
kachna
planuję zrobic jutro!
Magda Rzepka napisał(a) w wiadomości: <3...@i...zabrze.pl>...
>kasiek wrote:
>>
>> a czy jakas suróweczka do tych ziemniaków pasuje???
>> kachna
>
>u mnie byla mizeria czyli ogorki zielone, koperek, smietana :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-31 12:21:10
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)
Użytkownik "Magda Rzepka" <m...@i...zabrze.pl> napisał w wiadomości
news:3B1345E9.1B110F80@itam.zabrze.pl...
> Jesli dodam ze w piekarniku dwa poziomy nizej pieklam halibuta w ziolach
> to nie musze chyba dodawac jak rodzinka byla wniebowzieta :))))) ale z
> tym halibutem to juz zupelnia inna historia niz w tytule :)
> Magda
Witam!
Czy mozna prosic cos wiecej o tym pieczeniu ?
Co to wiem, ale jak ??
Z gory wielkie dzieki!!
DareckiL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-31 15:04:33
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)> a ziemniaki piekłaś zawinięte w folię czy nie?
ja wole bez zawijania, zawiniete slabo odparowuja i wychodza glabiaste,
natomiast bez owijania chrupiace i sypkie
wsadzam do kuchenki (elektrycznej) na ruszt, prawie na sama gore, wlaczam
nawiew, gorna grzalke
i temp na max-a. i czekam
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-01 06:44:34
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)
kasiek wrote:
>
> a ziemniaki piekłaś zawinięte w folię czy nie?
> kachna
> planuję zrobic jutro!
Kasiu,pieklam bez folii, w czasie pieczenia dwa razy je obrocilam, zeby
byly tak samo zarumienione :)
Rodzina na dzis tez je zamowila :) zrobie do tego chyba smazony
"camembert" :)
> Magda Rzepka napisał(a) w wiadomości: <3...@i...zabrze.pl>...
> >kasiek wrote:
> >>
> >> a czy jakas suróweczka do tych ziemniaków pasuje???
> >> kachna
> >
> >u mnie byla mizeria czyli ogorki zielone, koperek, smietana :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-01 06:51:46
Temat: Re: Pieczone ziemiaki :)Darecki wrote:
> Witam!
> Czy mozna prosic cos wiecej o tym pieczeniu ?
> Co to wiem, ale jak ??
> Z gory wielkie dzieki!!
> DareckiL
Swiezego halibuta umylam i pokroilam na dzwonka. Przygotowalam: oliwe z
sola, pieprzem i ziolami. Natarlam tym "sosem" rybke, wlozylam do
naczynia zaroodpornego, w piekarniu przebywala krocej niz ziemiaki bo
gdzies ok. 20 minut. I juz! :)))
Pozdrawiam, m.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |