« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-04 18:00:17
Temat: Re: Piekarnik Pomoc!!!
> Teoretycznie emalia powinna się czyścić samoczynnie podczas
> normalnego użytkowania piekarnika. 'Działenie emalii jest ciągłe,
> najbardziej tłuste plamy stopniowo zanikają, a zanieczyszczenia nie będą
się
> odkładać', ale jak to nie pomoże, to w dalszej części instrukcji do
> piekarnika Amica piszą, że w przypadku bardzo silnych zabrudzeń 'załączyć
> piekarnik na około 2 godziny przy temperaturze nastawionej na 250*C, jeśli
> resztki potraw są małe to proces można skrócić. Spalone resztki po
procesie
> samoczyszczenia należy wymieść.' Resztę umyć wodą z płynem i wytrzeć. A
> najlepiej czyśćic piekarnik jak jeszcze jest ciepły, a resztki miękkie,
> nawet jeżeli coś wyschnie to można użyć nylonowej szczotki.
>
> A co do żrących preparatów, to odradzam użycia w przypadku emalii
> katalitycznej (samoczyszczącej), zniszczy ją i w miejscach użycia
preparatu
> 'chlapaki' z pieczenia będą przywierać jeszcze bardziej.
>
> Pozdrawiam.
> Beya
Dzięki muszę go chyba rozgrzać do tych 250*C. Jakoś nie mogłam uwierzyć, że
to pomoże, ale ta powłoka w piekarniku jest na tyle dziwna, że nie nadaje
sie do szorowania. Wiec spróbuje według instrukcji (choć trudno mi wyobrazić
sobie jak to działa, ale sprawdze nie mam innego wyjścia)
Dzięki
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |